Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2017.09.25. 07:59

Megvan a német választások összesített eredménye; Az AfD vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Merkel miatt; Orbán: Magyarország stratégiai kapcsolatot szeretne kiépíteni Vietnammal.
Megvan a német választások összesített eredménye

A szavazatok 33 százalékát szerezte meg a vasárnapi németországi választáson az Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a bevándorlásellenes AfD pedig az ország harmadik erejévé nőtte ki magát. Második helyen a Szociáldemokrata Párt (SPD) végzett, amely azonban 20,5 százalékos voksaránnyal történelmi mélypontra süllyedt. Újra bejutott a Bundetagba a Szabad Demokrata Párt (FDP) 10,7 százalékos eredménnyel. Az SPD-től balra álló Baloldal (Die Linke) a szavazatok 9,2 százalékát kapta, a Zöldeknek pedig 8,9 százalék jutott.

Az AfD vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Merkel miatt

Az Alternatíva Németországnak (AfD) a szövetségi parlament pártjaként vizsgálóbizottság felállítását kezdeményei Angela Merkel kancellár menekültpolitikája miatt – jelentette be a vasárnapi Bundestag-választás után a törvényhozásban újonc párt egyik vezetője, Alice Weidel. A politikus leszögezte, hogy végre valódi ellenzéke lesz a kormánynak a Bundestagban, a felállítandó vizsgálóbizottság pedig nagyon világosan foglalkozik majd ennek a nőnek (Angela Merkelnek) a jogsértéseivel.

Orbán: Magyarország stratégiai kapcsolatot szeretne kiépíteni Vietnammal

Különleges kapcsolatot szeretne kiépíteni a kormány Magyarország és Vietnam között – mondta Orbán Viktor kormányfő hétfőn Hanoiban, a Nguyen Xuan Phuc vietnami miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követő közös sajtótájékoztatón. Orbán Viktor azt is kiemelte, hogy stratégiai elemzők szerint a következő harminc évben Vietnam lesz a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére