Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2017.06.01. 07:59

Németország több tízezer menedékjogi döntést vizsgál felül; A V4-ek kikeltek a kohéziós alapok önkényes felfüggesztésének terve ellen; Macedóniában kormányra kerültek a baloldali pártok. Ezek a reggel legfontosabb hírei.
Németország több tízezer menedékjogi döntést vizsgál felül

Németországban felülvizsgálják a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) több tízezer menedékjogi döntését – jelentette be Thomas de Maiziere belügyminiszter szerdán Berlinben. A döntés hátterében Franco A. ügye áll, aki német katonatisztként migránsnak adta ki magát és menedékkérelmet nyújtott be a német hatóságokhoz, amit azok el is fogadtak. A szélsőjobboldali nézeteket valló férfi merényleteket akart elkövetni.

A V4-ek kikeltek a a kohéziós alapok önkényes felfüggesztésének terve ellen

Robert Fico szlovák és Beata Szydlo lengyel miniszterelnök egyaránt elfogadhatatlannak nevezte szerdai közös varsói sajtóértekezletükön azt a német felvetést, hogy felfüggesztenék a kohéziós alapok folyósítását azon tagállamok számára, amelyek uniós megítélés szerint nem tartják be a jogállamiság alapelveit. "A kohéziós alapok egy szabályos pénzügyi eszköz, nem válhat egyéb ügyletek tárgyává, olyan fegyver, amellyel nem szabad játszadozni" – jelentette ki Robert Fico. Beata Szydlo úgy ítélte meg: a kohéziós alapok kilátásba helyezett felfüggesztése "nyíltan megszegi az uniós alapszerződéseket".

Macedóniában kormányra kerültek a baloldali pártok

Megszavazta a Zoran Zaev vezette új macedón kormányt a parlament Szkopjéban szerdán a határidő lejárta, éjfél előtt néhány perccel. Az új kormánynak 62 képviselője van a 120 fős parlamentben. Macedóniában decemberben tartottak előrehozott parlamenti választást. A voksolást Nikola Gruevszki jobboldali pártja nyerte meg, ám nem tudott kormányt alakítani, mivel ehhez kellett volna a kisebbségi albán pártok támogatása. Az albánok azonban a szocdemekkel szimpatizáltak, akikkel most kormányt is alakítottak, így véget ért a több hónapja tartó kormányalakítási válság.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére