Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
7:59
 

Nem gyenge hétkezdet: Karácsony sír, de költ, mindegyik vakcina jó, a balos polgi tolakszik is érte

888.hu

2021.01.25. 19:59

Na, valahogy így kell elkezdeni egy hetet: baloldali helyezkedéssel, nyafogással, csak hogy lássa a választó, eközben pedig a szakemberek arról biztosítanak: a kormány által rendelt mindegyik vakcina működik.

Érdekes nap végéhez közeledünk. A baloldali főpolgármester megint önellentmondásba keveredett:

Tízmilliókból hirdeti Karácsony Gergely főpolgármester Budapest utcáin, hogy nincs pénze a városnak, azonban ezekre a tételekre mégis jutott bőséggel. Akkor most van lé, vagy nincs?

Karácsony Gergely főpolgármesternél betelt a pohár. Nem bírja tovább tétlenül nézni, hogy a gonosz kormány – legalábbis szerinte – kivérezteti Budapestet.

Éppen ezért Budapest első embere tájékoztató kampányt indított jó sok pénzért, hogy elmondja, nincs pénz.

Az már szinte szóra sem érdemes, hogy kibukott: az átláthatóság élharcosaként tündöklő EU nem nagyon akarja megmondani, hogy a vakcinabeszerzésnél mennyi volt az annyi...

A V4NA nemzetközi hírügynökség a múlt héten levélben fordult az Európai Bizottság (EB) elnökéhez, hogy tájékoztatást kérjen a vakcinabeszerzésekre vonatkozó szerződések részleteiről, valamint arról is érdeklődtek, hogy kik és mikor tárgyaltak a vakcinabeszerzésekről, kik írták alá a szerződéseket a gyártókkal, és pontosan mikor és milyen mennyiségben rendeltek vakcinát. A bizottság reagált a megkeresésre: nem adnak ki információt.
Az EB honlapján található nyilvános tájékoztató az unió oltóanyagokkal kapcsolatos stratégiájáról szintén nem tartalmazza a szerződéseket vagy azok részleteit, miközben az európai ombudsman pénteken vizsgálatot is indított a szerződések titkosításának jogosságával kapcsolatban.”

 

Mindeközben itthon az országos járványügyi védekezés irányítója mindenkit biztosított arról, hogy bármivel oltatja be magát, nem kell lemondania a hatékonyságról.

Müller Cecília elmondta: a héten több vakcinaszállítmány érkezik.

A Pfizertől összesen 36 270 ember beoltására elegendő oltóanyag jön, míg a Moderna vasárnapra ígért további 9 ezer ember számára elegendő mennyiséget.

Jelezte: az AstraZeneca is bejelentette, hogy kevesebb oltóanyagot tud szállítani az előzetesen ígértnél. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor és mennyi vakcina érkezik Magyarországra ettől a gyártótól – tette hozzá.

Ezért is született megállapodás az orosz féllel – mondta –, eszerint

egymillió ember beoltásához elengedő (kétmillió adag) Szputnyik V vakcina érkezik majd Magyarországra.

A készítményeket 30, 60 és 90 napos szállítási idővel, három különböző részletben fogja megkapni Magyarország.

Közölte, hogy a kínai Sinopharm cég koronavírus elleni vakcinájának vásárlásáról is megállapodás készül.

Jelen pillanatban úgy tűnik – emelte ki –, hogy bármelyik oltóanyag megfelelő hatékonyságot és biztonságot nyújt.

A jelek szerint a baloldal nemcsak riogatni szeret ezekkel a készítményekkel, de gyöngyösi emberük el is kezdett tolakodni az oltásért.

Jogosulatlanul kérhetett és kaphatott Covid-19 elleni védőoltást január első napjaiban Hiesz György, Gyöngyös balliberális polgármestere”

– írta meg a Pesti Srácokra hivatkozva a Magyar Nemzet.

Az aznapi felhasználásra kiolvasztott védőoltás-mennyiségből egy intézményi oltás után érkezett vissza néhány vakcinaadag a gyöngyösi kórházba, amelyek felhasználására már csak egy óra állt rendelkezésre. A lapnak Hiesz elismerte az oltás tényét, de a gyöngyösi Bugát Pál Kórház főigazgatójához irányította őket. A gyöngyösi kórház a protokoll szerint ekkor értesítette a gyöngyösi háziorvosokat, hogy az oltási terv alapján a – koruk vagy egészségi állapotuk miatt – legindokoltabb helyiek körében használják fel a megmaradt vakcinákat. Hiesz György polgármester röviddel ezt követően jelent meg a kórházban, és kérte maga számára az oltást.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

7:59
 
MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére