Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Micsoda nap volt: Tovább terjedt a koronavírus, leállították a börtönbizniszt, Szávay kilépett a Jobbikból

888.hu

2020.02.25. 19:59

A mai nap is mozgalmas volt: tovább terjedt a koronavírus Európában, sőt egy magyar kamionsofőr karanténba került Budapesten. A Országgyűlés pedig leállította a börtönbizniszt, ami vélhetően Magyar Györgyöt kellemetlenül érinti. Továbbá újabb politikus lépett ki a Jobbikból.

Több európai országban is megjelent a koronavírus. Elsőként Andrej Plenkovic horvát kormányfő jelentette be, hogy egy fiatal férfi, aki február 19-e és 21-e között Milánóban tartózkodott, megfertőződött. Pár órával később pedig az osztrákok jelezték, hogy két ember fertőződött meg Tirolban.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján közölte: újabb magyar kerül kórházi karanténba Budapesten koronavírus esetleges gyanúja miatt.
Az államtitkár szerint a magyar kamionsofőr Lombardiában járt, nem volt lázas, de nem érezte jól magát. Továbbá Menczer közölte azt is, hogy hogy vannak magyarok a koronavírus miatt karantén alá vont szállodakomplexumban Tenerifén.
A nap egyik legfontosabb híre volt, hogy az Országgyűlés arról döntött, hogy június 15-ig nem fizethető ki börtönzsúfoltság miatt megítélt kártalanítás.
A parlament 139 igen, két nem szavazattal és négy tartózkodás mellett fogadta el a Varga Judit igazságügyi miniszter által beterjesztett, a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos visszaélések megszüntetése érdekében szükséges haladéktalan intézkedésekről szóló törvényt.
A börtönbiznisz leállítása viszont nem jó hír Magyar Györgynek.
Az Origo.hu szerint a szocialista kötődésű ügyvéd 419 kártalanítási ügyet vitt, amivel összesen 544 millió forintot perelt ki a magyar államtól.
Magyar György jól élt a börtönbizniszből: olyan luxusautót használ (Lexus RX 450), aminek az ára extrák nélkül – 2020-as katalógus szerint – 21 millió forint, és Budapest egyik legelitebb és legdrágább árfekvésű helyén, a belvárosban lakik, ahol az ingatlan.com adatai szerint – jellemzően – 1,5 millió forintos négyzetméteráron kínálják a környékbeli lakásokat, vagyis egy nagyobb méretű lakás több száz millió forintba is kerülhet itt.
Szávay István Facebook-oldalán jelentette be, hogy otthagyja a Jobbikot. Ahogy telnek-múlnak a napok, úgy fogyatkozik a Jobbik. Tegnap egyszerre négy politikus hagyta el a pártot, ami miatt négy önkormányzati helyet is elveszít a párt: Varga Dániel és Zsitnyák János az I., Kovács Dávid Attila a XXI., Dr. Staudt Csaba pedig a XXIII. kerületben képviselő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére