Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megmaradnak az árstopok, Giorgia Meloni és kormánya letette a hivatali esküt, az energiaválság miatt tüntettek Németországban

888.hu

2022.10.22. 19:59

Ez történt ma.

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton, a kormányinfón elmondta, szankciós infláció van, ezért fizetünk felárat az energiáért, amely minden területen megjelenik és súlyosan befolyásolja a magyar családok mindennapjait.

Mint a Magyar Nemzet beszámolt róla, éppen ezért a Magyar Kereskedelmi és Iparkamra és a Vállalkozók Országos Szövetségének kérésére kiterjesztik a kamatstopot a kis- és közepes vállalkozások hiteleire is, meghosszabbítják a Széchényi-kártya hitelprogramját és gyármentő programot is hirdetnek – jelentette be Gulyás Gergely. A miniszter elmondása szerint a kormány így kíván fellépni a szankciós infláció ellen, amely Európát, így hazánkat is sújtja. Emellett

az eddig meghirdetett árstopok is megmaradnak.”

– rögzítette a miniszter.

 

 

 

Giorgia Meloni új olasz miniszterelnök kormányával együtt szombaton letette a hivatali esküt Sergio Mattarella államfő előtt.

Az új kormány a jövő héten kér bizalmat a parlamentben.

Ursula von der Leyen az ünnepélyes esemény alkalmából üdvözletét küldte az új olasz miniszterelnöknek.

 

Gratulálok Giorgia Meloni kormányfői kinevezéséhez, aki (Olaszországban) az első nő ebben a tisztségben.”

– írta az Európai Bizottság elnöke a Twitter mikroblog portálon.

 

 

 

Több támogatást és szolidaritást követeltek a kormánytól az energiaválság miatt tüntetők több német városban szombaton.

A szervezők – egy baloldali szakszervezeti szövetség, környezetvédő és szociális szervezetek – szerint a szombat délutáni megmozdulásokon összesen 24 ezer ember vett részt Berlinben, Düsseldorfban, Drezdában, Frankfurtban, Hannoverben és Stuttgartban. A rendőrség alacsonyabbra becsülte a résztvevők létszámát.

A demonstrációk kezdeményezői célzott

támogatást követeltek az alacsony jövedelműek számára, újraelosztást a gazdagokra kiszabott magasabb adók révén, valamint a fenntartható energiaforrásokra történő következetesebb áttérést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére