Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mai visszapillantó: Gyurcsány spanyolban is megbukott, az MSZP pedig megint át akart verni bennünket

888.hu

2020.03.28. 19:59

Ma is nőtt a fertőzöttek száma, viszont tömegesen jönnek Kínából a védőeszközök. Kiderült, Spanyolországban sem vált be a nálunk már régen megbukott Gyurcsány-féle egészségügyi modell. Nem újdonság, de megtudtuk, az MSZP megint át akarta verni a választópolgárokat.

Sajnos ma is nőtt a fertőzöttek száma. Müller Cecília országos tisztifőorvos bejelentette a koronavírus legfrissebb számait: 343 fertőzött, 34 gyógyult, 11 halott. Az elhunytak esetében megemlítette, hogy mindannyian krónikus betegségben szenvedtek. Az országos tisztifőorvos a szombat 0 órától érvénybe lépő kijárási korlátozás kapcsán elmondta, hogy a 65 éven felettiekre vonatkozó, 9-12 óra közötti vásárlási lehetőségre csak a legvégső esetben kerüljön sor.

Szijjártó Péter külügyminiszter jó hírnek nevezte, hogy szombaton Budapestre érkezett egy szállítmány, amely Kínából 27 tonnányi védőfelszerelést hozott Magyarországra. Vasárnap pedig további két repülőgép 3 millió 270 ezer maszkot hoz Budapestre, hogy mindazok, akik az egészségügyi védekezésben részt vesznek, a kellő védőfelszereléssel legyenek ellátva.

Kiderült az is, hogy istentelen mázlink van, hogy nem Gyurcsány a miniszterelnök. Mint ismert, 2006 után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és akkori pártja, az MSZP több biztosítós modellt akartak bevezetni a magyar egészségügyben, az állami egészségüggyel szemben a magánegészségügyet támogatták volna. Spanyolországban a járvány elején bezártak a magánkórházak, a tulajdonuk részét képező lélegeztetőgépek pedig kihasználatlanul porosodnak. A spanyol kormány talán kicsit későn, de felismerte a Gyurcsány-féle egészségügyi modell buktatóit, már dolgoznak a változtatáson.

Ma is kiderült a szokásos liberális hangulatkeltés. Ujhelyi István korábban azt közölte: 520 milliárd forintnyi uniós forrás áll már most a magyar kormány rendelkezésére a koronavírus-járvány elleni védekezéshez. A Fidesz közleményben tisztázta, az EU semmilyen forrást nem bocsátott Magyarország rendelkezésére a koronavírus elleni védekezéshez, miközben a magyar kormány már 245 milliárd forintot fordított a központi költségvetésből a járvánnyal kapcsolatos intézkedésekre, ebből 157 milliárd forintot eszközbeszerzésekre.

Vasárnap folytatódik a harc a járvány ellen. Maradjanak otthon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére