Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ma is mindent vitt a koronavírus

888.hu

2020.03.14. 19:59

Összegezzük a mai nap legfontosabb híreit.

Ma kiderült, hogy több embernél is kimutattak az új koronavírus-fertőzést, ezzel 30-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma. Magyarországon így 9 iráni, 1 brit, és 20 magyar fertőzött van.

Bréking! Harmincra nőtt a fertőzöttek száma

A koronavírus.gov.hu szerint új betegek között is vannak, akik a közelmúltban Olaszországban jártak, van olyan beteg, aki feltehetően az Ausztriában járt családtagjától fertőződött meg és van olyan is, akit a kontaktkutatás során már korábban azonosítottak. Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a [...]

A Magyar Nemzetnek adott interjújában a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, Tállai András elmondta, hogy komoly hatást gyakorolhat a koronavírus miatt kialakuló világválság a magyar gazdaságra. Éppen ezért a magyar kormány már készíti a gazdaságvédelmi intézkedések.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közölte továbbá, hogy több mint 460, az osztrák és szlovén határon Magyarországra belépni kívánó magyar állampolgárt rendeltek hatósági házi karanténba az ideiglenes határellenőrzés csütörtöki visszaállítása óta.

Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, amelyen a fő téma a hétfőn induló új oktatási rend volt. Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár elmondta: az iskolák nem zárnak be, csak más módszerekkel folyik majd az oktatás. Ismertetése szerint szerint fontos, hogy a gyermekek valóban maradjanak otthon, mert ez most nem az „összejárás időszaka.” Továbbá kiemelte: a gyerekekre ne a nagyszülők vigyázzanak.

Operatív törzs: Ne a nagyszülők vigyázzanak a gyerekekre

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, hogy hat újabb megbetegedést regisztráltak az elmúlt 24 órában, mindannyian kórházban vannak, és jól vannak. Egy részük konkaktszemély, egy részük új megbetegedés volt. Ismertetése szerint 549 magyar állampolgár esetében rendeltek el hatósági karantént az ország határainál. 445 külföldi viszont nem jöhetett be Magyarországra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére