Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A NAP HÍRE: kezdõdik az ENSZ éves közgyûlése

Horváth József György

2015.09.28. 11:25

A migrációs válság, a szír konfliktus megoldása és klímaváltozás elleni fellépés is terítéken lesz az ENSZ idei éves közgyûlésén.

A múlt héten a hírességeké volt főszerep New Yorkban, az ENSZ idei csúcstalálkozójának fenntartható fejlődésről szóló szemináriumain , ahol politikusok és hírességek mellet a pápa is felszólalt.

Ma kezdetét veszi az ENSZ  70. közgyűlésének általános vitája.

A Közgyűlésben a héten felszólal Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter is.

A hétfő a nagy bejelentések napja lesz a közgyűlésben. Barack Obama amerikai, és Hszi Csing-ping kínai elnök mellett felszólal még Vlagyimir Putyin orosz elnök is. Putyin tíz éve nem szólalt fel az ENSZ-ben.

Most a szíriai válság megoldásáról, és az Iszlám Állam elleni koalícióról fog szólni.

Ahhoz, hogy a szír polgárháborút mihamarabb megfékezzék, az orosz segítségnyújtás elengedhetetlen. Az európai migrációs válság csak így oldható meg. Putyin az ukrán konfliktus óta először fog találkozni Barack Obamával is.

Az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk kedden szólal majd fel a Közgyűlésben. Várhatóan a migrációval és az ukrán konfliktussal kapcsolatos uniós erőfeszítésekről fog beszélni.

A Közgyűlésen az ukrán és szír konfliktus mellett, szó lesz még a klímaváltozásról, az arab-izraeli béketárgyalásokról, és a globális szegénység megszüntetéséről.
 
A nap folyamán beszámolunk a fontosabb eseményekről. Olvass bennünket tovább.
 
12:45 – Hszi Csin-ping kínai elnök hétfőn először szólal meg a Közgyűlésben. Célja, hogy megerősítse országa globális szerepét. Ennek érdekében amerikai látogatása során már segítő jobbot nyújtotta legszegényebb országoknak, és egyezséget kötött az USA elnökével is.
 
13:00 – Tíz év szünet után szólal fel az orosz elnök az ENSZ-ben. Vlagyimir Putyin a Közgyűlés szünetében Obamával is találkozik, az ukrán háború kitörése óta először, és várhatóan megpróbálja majd keresztülverni a nemzetközi testületen az oroszok Szíriával kapcsolatos terveit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére