Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony továbbra is ködösít: nem hajlandó cáfolni a levélhamisítást, Varga Judit felvilágosította az Európai Bíróság főtanácsnokát, májustól pedig lazíthatnak a korlátozásokon hazánkban

888

2020.04.23. 19:59

Ez történt ma.

Karácsonyék nem hajlandóak cáfolni a levélhamisítást

Többszöri e-mail-váltásra sem volt hajlandó bizonyítékokkal alátámasztani Karácsony Gergely hivatala, hogy nem a főpolgármester stratégiai főtanácsadója, Gál J. Zoltán írta a Pesti úti idősotthon igazgatójának tulajdonított levelet, amely cáfolni próbálta a fenntartó önkormányzat vétkes mulasztásáról szóló sajtóhíreket. Talán itt lenne az ideje, hogy a rendőrség a magánokirat-hamisítás gyanúja miatt is vizsgálódni kezdjen Karácsony kabinetje körül.

Egészen egyszerű

lehetőséget biztosítottunk Karácsony Gergelynek és a főpolgármester levélhamisítás gyanújába keveredett stratégiai főtanácsadójának, Gál J. Zoltánnak,

hogy tisztázzák: nem ők készítették Skultéti József, a Pesti úti idősotthon intézményvezetője helyett azt a levelet, amely cáfolja a fenntartó önkormányzatról szóló információkat, miszerint a koronavírus-járvány tombolása idején nem biztosítottak állandó orvosi felügyeletet az otthon lakói számára.

Nem éltek a lehetőséggel, inkább tovább maszatolnak.

Varga Judit közölte, nem igaz, hogy a röszkei tranzitzónában a magyar állam nem biztosítja a migránsok jogait

Priit Pikamäe, az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka szerint a röszkei tranzitzónában a magyar állam nem biztosítja a migránsok jogait, őrizetben tartja őket.

Varga Judit igazságügyi miniszter közölte, hogy ez nem igaz, hiszen a migránsok Szerbia felé bármikor elhagyhatták volna a tranzitzónát.

A miniszter arra is felhívta a figyelmet, hogy a főtanácsnok álláspontja homlokegyenest szembemegy az Emberi Jogok Európai Bíróságának az Ilias és Ahmed kontra Magyarország ügyben, 2019 novemberében kihirdetett ítéletével, amelyben a bíróság megállapította, hogy a tranzitzónában kijelölt helyen tartózkodás nem minősül őrizetnek.

Május 3-ig új szabályrendszert kell megalkotni, mégpedig úgy, hogy a leginkább veszélyeztetett időseknek és a nagyvárosoknak a védelmét megfelelő körülmények között továbbra is tudják biztosítani – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

 

A május 4-től érvényben lévő szabályokról a kormány jövő szerdán dönt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére