Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony fel lett világosítva, Gyurcsány viszont maradt „szennyezett kezű”

888.hu

2021.04.02. 19:59

Egy átlagos pénteki naphoz képest kevesebb esemény történt – talán Nagypéntekre való tekintettel -, ámde így is volt miről beszámolni, ezeket pedig röviden össze is foglaltuk.

A beoltottak száma 2 156 680 fő, közülük 863 195 fő már a második oltását is megkapta. 9055 az új fertőzöttek száma, és elhunyt 267 beteg – tájékoztatott a koronavirus.gov.hu.

Az átoltottságot tekintve hazánk már az előkelő 6. helyet foglalja el világviszonylatban, mivel a napokban meg tudtuk előzni Szerbiát is.

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök nagypénteken is megtartotta szokásos, pénteki rádiós interjúját a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy hordja a maszkot közterületen és tartsa be a szabályokat, hogy hamarosan fellélegezhessünk.

Müller Cecília országos tiszti főorvos pedig arra kért mindenkit a húsvéti ünnep idejére is, hogy nagy fegyelmezettséggel tartsuk be a koronavírus-járvány miatt hozott szabályokat.

Áder János köztársasági elnök nagypénteki ünnepi beszédében elmondta, hogy „erkölcstelen, embertelen, elfogadhatatlan politikai hasznot remélni a járványhelyzetben”.

A Fidesz pedig egy online kampányt is elindít annak érdekében, hogy az emberek ne higgyenek az oltásellenes baloldalnak – erről Hollik István tájékoztatott a mai napon.

 

Habár a KDNP felszólította Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert a szivárványszínű BLM-szobor eltüntetésére, arra ők se gondolhattak, hogy az élet ezt a folyamatot fel fogja gyorsítani. Ugyanis miután ma délelőtt egy fiatal megrongálta, a provokatív céllal felállított szobrot végül eltávolították a helyszínről. A George Floyd-vallás hazai elterjesztésének gyenge igyekezetéről írt Pozsonyi Ádám mai cikkében.

 

Horváth K. József hiába várta, hogy a mostanában gyakran a szeretet jegyében beszélő Gyurcsány Ferenc megmosta-e már tanítványai lábát Nagypénteken, a hír elmaradt. Írásában megfogalmazta, hogy hiába is mosná meg Ferenc tanítványai lábát, semmi nem változna se a keze, se a tanítványok testi, lelki állapotát illetően.

 

Ellenben Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, aki nyílt levélben igyekezett felvilágosítani Karácsony Gergelyt és Kerpel-Fronius Gábort arról, hogy a Liget projektnek köszönhetően több tízezer négyzetméterrel,

a korábbi 60 százalékról 65 százalékra nő a park zöldfelülete.”

A Városliget zöldfelülete tehát növekszik azzal a beruházással, amelyet a főpolgármester és helyettese sérelmezett a héten.

 

Az internet elszámoltathatóságáért létrehozott projekt (Internet Accountability Project, IAP) közétett egy jelentést, amelyből kiderül, hogy 2020-ban a Facebook és a Twitter alkalmazottai 5,5 millió dollárt adományoztak demokrata politikusok kampányaira, míg mindössze 435 ezer dollárt adtak a republikánus jelölteknek.

12-szer több pénzből gazdálkodtak tehát a demokraták mint a republikánusok. És ez csak a nyilvános, BigTech-alkalmazottaktól befolyt összeg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére