Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jön az újabb csúcstalálkozó és a hosszabb téli szünet

888.hu

2022.09.29. 19:59

Újabb helyen ömlik a gáz az Északi Áramlat vezetékből. Ki tehető ezért felelőssé? Erre kereste a választ Bíró András, a XXI. Század Intézet kutatója is.

 

Hétfőn a dán hatóságok földgázszivárgást észleltek az Oroszországból Németországba tartó Északi Áramlat 2 gázvezeték egyik szakaszán. A legújabb fejlemények szerint a svéd parti őrség szóvivője bejelentette, hogy újabb szivárgást fedeztek fel. Így immár a negyedik helyen ömlik a gáz a tengeren az Északi Áramlat vezetékből.

 

 

 

Az elmúlt napok diskurzusát okkal uralta az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékek felrobbantása, amiről semmi biztosat nem tudunk, és hacsak az elkövető fél nem vallja be nyilvánosan, akkor nem is fog kiderülni, hogy ki állt a robbantás hátterében. Noha nem zárható ki az sem, hogy Oroszország volt az elkövető fél, sokkal kézenfekvőbb és logikusabb magyarázatnak bizonyul, hogy az Egyesült Államok – direkt vagy indirekt – szabotázsakciójáról van szó, hiszen Washington több szempontból is profitál az így kialakult konfliktusból – írta Bíró András, a a XXI. Század Intézet kutatója.

 

 

 

Érdekesség, hogy már augusztusban figyelmeztetett a gázterminálok elleni támadásokra Nancy Faeser német belügyminiszter. Így fogalmazott:

Fel kell készülnünk a gázterminálok és más kritikus infrastruktúrák elleni esetleges támadásokra.”

 

 

 

A kormány döntött arról, hogy az őszi szünet rovására, de a téli szünet hosszabb lesz, mint a megszokott. December 22-től január 9-ig tart majd a téli szünet, illetve közigazgatási szünetet rendelnek el, ugyanezen időpontban. Mindezzel segítik a fűtési szezonban a spórolást.

 

 

 

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár pedig megerősítette, hogy jövő hétfőn magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozót tartanak Budapesten. A tárgyalások fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés lesz.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére