Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt a hétvége, de azért a péntek esti hírösszefoglalót olvasd el!

Horváth Tamás

2020.07.10. 19:59

A nap legfontosabb hírei, azaz 7:59.

Reggel kaptuk a hírt, hogy több mint kétszázezerrel nőtt a koronás fertőzöttek száma világszerte. A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem pénteki adatai szerint a Földön már 12 238 034 ember kapta el a vírust. A betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 3 117 901 fertőzöttről és 133 287 halottról tudni.

Ami a magyarországi statisztikákat illeti, elhunyt két idős, krónikus beteg (így már 593 halottja van a járványnak hazánkban), valamint hárommal, 4223-ra emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma 689. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 46 százaléka budapesti. 133 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Jó hír ugyancsak a koronavírushoz kapcsolódóan, hogy a betegek kezelésében is sikeresnek bizonyult a magyar lélegeztetőgép, amelyet a az Innovációs és Technológiai Minisztérium is támogat, és jelenleg szabadalmaztatás alatt áll.

Orbán Viktor miniszterelnök is érintette a pandémiás helyzetet péntek reggel a Kossuth rádióban. A kormányfő a koronavírus kapcsán arról beszélt, hogy a behurcolás ellen kell védekezni, valamint azt is hangsúlyozta, hogy vélhetően itthon is kell majd újabb szigorításra számítani.

Orbán Viktor a rádióban a gyermekvédelmi törvények megalkotásáról és az EU-s hitelcsomagról is beszélt. (Az interjút feldolgozó cikkünket IDE KATTINTVA lehet elolvasni.)

A nap egyik, ha nem a legjobb híre, hogy egymillió forintos bírságot kapott Hadházy Ákos. A baloldali országgyűlési képviselőt az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra vonatkozó aláírásgyűjtés miatt büntette meg az adatvédelmi hatóság. „Az adatkezelő azáltal, hogy a Csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez! elnevezésű kezdeményezéssel összefüggésben 2018. július 19. és 2019. május 30. között jogalap nélkül gyűjtötte a kapcsolattartási célból az érintettek személyes adatait, megsértette az általános adatvédelmi rendeletet” – áll a NAIH közleményében.

A nap másik fontos híre, hogy kiderült, hogy pontosan hol és mikor alakult ki az Árpád-ház. A válasz: a mai Afganisztán északi részén, az ókori Baktria területén 4500 évvel ezelőtt. Részletek ITT!

Olvasóinknak eme remek cikk zárásaként azt üzenem, élvezzék ki a jó időt. Ha tehetitek, menjetek le a Balatonra! Siófokon 23 fokos a víz. ;)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére