Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
7:59
 

Hétkezdő szappanopera: koronavírus, migránsok, gendersemlegesek és ellenzékiek

888.hu

2020.08.24. 19:59

Ez a hét is jól kezdődik: százával jönnek a migránsok, egyre több a koronavírus-fertőzött, a gendersemlegesség őrülete elérte Berlint. De legalább van alternatívája a szivárványos rongyoknak és még a vörösök alatt is billeg hülyeségroller. Napi hírösszefoglaló.

A rossz hír, hogy a hazai koronavírus-fertőzöttek és az ide érkező illegális migránsok száma is emelkedni kezdett. De hogy ne maradjunk az utolsó vakációzós héten jó hírek nélkül, arról részben a csepeli önkormányzat gondoskodott.

Úgy gondolták, hogy miért ne képviselhetnék ők is a saját értékrendjüket egy zászlóval.

Csepel Önkormányzata csatlakozik a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezéséhez. A mai napon a szivárványos helyett mi a Baba-zászlót tűztük ki a polgármesteri hivatalra. Ezzel is azt üzenve, hogy mi a nemzet gyarapodásában, a családban, a gyermekek megszületésében hiszünk
– írta Borbély Lénárd a Facebookon.
Majd folytatta: A hálószoba titkai mindenki magánügye. Ez nem lehet propaganda tárgya. Minden ember méltóságát tiszteletben tartjuk. Mi abban hiszünk, hogy a család egy férfi és egy nő közösségén alapul, a gyermekvállalás pedig a boldogságot és a jövőt jelenti. Azt kérem minden csepelitől, hogy most, az iskolakezdés előtt is, kiemelten figyeljünk a gyermekekre – írta a polgármester.
Az afrikai migránsáradatból pedig a szicíliaiaknak lett elegük.
A szicíliai regisztrációs központokban (hot spot) és minden más migránsszálláson megkezdték a létszám, az elhelyezési feltételek, valamint a járványügyi intézkedések betartásának ellenőrzését

– jelentette be szicíliai kormányzó Palermóban tartott hétfői sajtótájékoztatóján, hangsúlyozva, hogy az utóbbi két hónapban több mint tízezer bevándorló érkezett a szigetre.

Nello Musumeci elmondta, felmérik a szicíliai migránsközpontok helyzetét, az eredményt pedig jelzik a kormánynak.

Ha kiderül, hogy a táborokban túl sokan vannak, a központok nem felelnek meg a biztonsági és egészségvédelmi előírásoknak, lezárjuk őket. A migránsok máshova helyezése a kormány feladata. Ha a kormány ismételten nem lép, akkor az ügyészséghez fordulunk

– közölte a szicíliai kormányzó.

Hangsúlyozta, igaza van a belügyminisztériumnak, amikor azt állítja, hogy a migrációs politika nem a tartományok, hanem a kormány hatáskörébe tartozik.

„Valóban nem az én hatáskörömbe tartozik, mert ha így lenne, július óta nem érkezett volna mintegy 11 ezer migráns Szicíliába” – hangoztatta Musumeci. Kiemelte, a tartomány „szent kötelessége” viszont az ötmilliós szigeten tartózkodó lakosokra, turistákra és migránsokra egyaránt vonatkozó járványügyi intézkedések betartása.

Nello Musumeci elmondta, nem keresi az állammal való ütközést, „mivel az állam mi vagyunk, tartományok, megyék, önkormányzatok”. Kifejtette,

célja, hogy a kormány felismerje a helyzet súlyosságát, és konkrét lépésekkel válaszoljon az eddigi „arrogancia, felületesség, hallgatás helyett, ami csak az idővesztésre volt jó”.

„A kormány ne izomból reagáljon, tegye a kötelességét” – tette hozzá a szicíliai kormányzó. Közölte: a kormány azt hitte, a szicíliai beletörődtek a helyzetbe.

„A szicíliaiak nem bírják tovább, legalább most tudják, hol keressék a felelősöket” – mondta Nello Musumeci, aki Ruggero Razza egészségügyi tanácsossal nyilatkozott.

A migránsok elleni szélmalomharchoz hasonlót itthon a balosok vívnak a Balaton „felszabadításáért”. Még jó, hogy fegyvertelenül...

Az NVB nem hitelesítette az MSZP természetes tavakkal kapcsolatos népszavazási kérdéseit,

mivel a grémium tagjai 6:5 arányban úgy döntöttek: a kérdés az alaptörvény módosítását célozza, arról pedig nem lehet népszavazást tartani.

Az NVB többsége egyetértett abban, hogy az önkormányzatok alaptörvényben biztosított tulajdonosi joggyakorlását korlátozná, ha a sikeres népszavazás után nem szedhetnének belépési díjat. A strandok kérdése helyi közügy, a választópolgárok a képviselő-testületen keresztül vagy helyi népszavazással jogosultak dönteni benne, egy országos népszavazásnál azonban épp a helyi választópolgárok lennének kisebbségben és kizárva a döntésből, hogy a területükön lévő ingatlannal hogyan rendelkezzenek

– állapították meg. De mert az NVB határozatai nem jogerősek, 15 napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani ellenük a Kúriához.

És ha így van, akkor a balosok tovább lökdösik a hülyeségrollert (amelynek első kerékfordulatát az jelentette, amikor Kunhalmi Ágnes egy szabad strandon követelt szabad strandot – no comment...), hiszen a párt fővárosi elnöke, Molnár Zsolt (ki más mondta volna, a budapesti első ember szerepeltetése is azt bizonyítja: nem nagyon értik a balosok mi is az a helyi közügy) máris leszögezte:

Az MSZP minden jogorvoslati lehetőséggel élni fog, így előbb-utóbb lesz népszavazás a természetes tavak hozzáférhetőségével kapcsolatban.
Ezt már nem nagyon érdemes kommentálni...
Azt pedig meglehetősen nehéz, hogy Berlinben is végképp megbolondultak. A Berlinale
rendezői ugyanis úgy döntöttek, hogy az eddig legjobb női és legjobb férfi alakításért járó Ezüst Medvét már nem adják ki a 2021-es fesztiválon.

A Berlinale kommunikációs irodájának hivatalos tájékoztatása szerint ezentúl kizárólag nemtől függetlenül osztják a legjobb fő- és mellékszereplőnek járó díjat.

A hivatalos indoklás szerint úgy vélik,

ha a díjakat nem különítjük el nemek szerint, az jelzi a filmipar genderérzékenységét.
Vajon mit szólnának ehhez azok a legendás szépségű színésznők (többek között Nicole Kidman, Halle Berry, Juliette Binoche, Julianne Moore), akik korábban elnyerték a díjat?!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

7:59
 
MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére