Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hamisan állítja Brüsszel azt, hogy Magyarország nyugati vakcinagyártókkal is szerződött

888.hu

2021.03.23. 19:59

A lengyel-magyar barátság napján amíg Cseh Katka a távoli ujgurokkal, Hadházy Áki pedig az OMSZ támadásával foglalkozott, addig Orbán Viktor a gazdasági kamarával tárgyalt az újraindításról. Továbbá elismerte az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke is, hogy nem alaptalanok a kritikák, melyek az Európai Uniót éri a védőoltások elosztása miatt.
Orbán Viktor a mai napon a gazdasági kamarával egyeztetett az újraindításról.

A kormányfő a közösségi oldalára felöltött videójában elmondta, hogy holnap fogja tárgyalja a kormány a kamara további javaslatait, így például a zárás helyett a négyzetméter-alapú korlátozást, a plázaszabályozást és a szolgáltatásokra vonatkozó új szabályokat.


Hivatalos látogatást tesz a magyar miniszterelnök Üzbegisztánban március 30-án – tájékoztatott Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor Taskentben folytat majd megbeszélést Savkat Mirzijojev államfővel a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeiről, de az aktuális világpolitikai kérdések is szóba kerülnek, mindenekelőtt a koronavírus-járvány elleni küzdelem és a válságból való kilábalás lehetőségei.


5481-gyel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, elhunyt 252 beteg

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 636 436 a beoltottak száma, ebből 481 820 fő már a második adag vakcinát is megkapta – írta a koronavirus.gov.hu.


György István operatív törzs online sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a regisztrált idősek közül 157 ezren a kórházi oltópontokon kapnak Pfizer-vakcinát, a háziorvosoknál 25 ezren a kínai Sinopharm, 21 600-an az AstraZeneca, 11 200-an pedig a Moderna oltóanyagát kaphatják meg a következő egy hétben.

Magyarország lakosságának 16,4 százalékát oltották be, miközben az uniós átlag 9,2 százalék,

messze megelőzve Belgiumot, Németországot, Franciaországot, ahol 8-9 százalékos a beoltottság, vagy Ausztriát, ahol 11 százalékos. Az uniós oltási ranglistán egyedül az 500 ezer lakosú Málta előz meg minket mintegy 100 ezer beoltottal – mondta.

Több mint 160 ezer adag Pfizer–BionTech-oltóanyag érkezett Magyarországra kedden, ezzel a két vállalat által fejlesztett koronavírus-vakcinából hazánkba szállított dózisok száma meghaladta az 1,2 milliót – tájékoztatott a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft.


Újra bebizonyosodott, Brüsszel nem mond igazat a vakcinaszerződésekkel kapcsolatban.

A magyar illetékesek hivatalosan is megcáfolták a brüsszeli állítást, nem igaz, hogy Magyarország szerződött a nyugati vakcinagyártókkal.

Magyarország ha akart volna, sem köthetett volna külön szerződéseket a nyugati vakcinagyártókkal. Erre nem volt semmiféle lehetősége. Amikor a brüsszeli bürokraták mást állítanak, egyszerűen csak megpróbálnak kibújni a felelősség alól a zavaros vakcinaszállítások miatt.

A Feketén-fehéren blog kérdése nyomán hivatalosan is megerősítették, hogy Magyarország egyetlen nyugati vakcinagyártó céggel sem szerződött. Tehát csak az orosz és a kínai vakcinaszerződést köthette meg Magyarország.


Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke az amerikai CNBC-nek adott interjújában elismerte, hogy

rendkívül nehéz helyzetben van az Európai Unió a koronavírus-járvány elleni védőoltások elosztása miatt.

A lett politikus azt is elismerte, hogy az oltási program kezdete óta komoly kritikákat kaptak. Elmondása szerint Brüsszel amiatt is aggódik, hogy az AstraZeneca nem tudja teljesíteni szerződésben vállalt szállítási kötelezettségeit az első negyedévben.


A kormány 4,6 milliárd forintot biztosít a HÉV és a 2-es metró összekötésére, illetve a HÉV-vonalak fejlesztésének kiviteli terveire

jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely szerint a 2019-es választások óta a nagyon sok vita mellett együttműködési kényszer van a fővárossal. Az ellentétek legfőbb oka, hogy a kormány szerint a főváros fejlődése megtorpant. Bizonyos területeken, ahol a fővárosi önkormányzatnak fontos hatáskörei vannak, Budapest nem teljesít olyan jól, mint korábban.


Angela Merkel kancellár és a szövetségi tartományok vezetői 11 órányi egyeztetés után, kedd hajnalban jutottak megállapodásra arról, hogy miként folytassák a világjárvány elleni küzdelmet.

Egyezségük értelmében az idei húsvét április 1-jétől 5-éig tartó hosszú hétvégéjén gyakorlatilag leállítják a magán- és közéletet, az élelmiszerboltok is csak szombaton nyithatnak ki. Az embereket az ötnapos ünnep teljes idejére otthonmaradásra szólítják fel – áll a német vezetők közleményében.


Tíz ember vesztette életét egy áruházi fegyveres incidensben hétfőn az egyesült államokbeli Colorado államban, köztük a riasztás után elsőként helyszínre érkező rendőrök egyike – közölték a helyi hatóságok.

Az incidens a Denvertől mintegy 45 kilométerre északnyugatra fekvő Boulderben történt. Maris Herold, a város rendőrparancsnoka egy esti sajtótájékoztatón elmondta, hogy őrizetbe vették a gyanúsított férfit, aki a sebesülése miatt kezelésre szorul.

Ez volt idén a hetedik tömeggyilkosság az Egyesült Államokban a szerint az adatbázis szerint, amelyet a legalább négy halálos áldozatot követelő lőfegyveres támadásokról vezet az AP hírügynökség, az USA Today című lap és a Northeastern University.

Míg a kisebbségben élő magyarok hidegen hagyják Cseh Katkát, addig a távoli ujgurokért akár ki is tiltatja magát Kínából. A közösségi oldalán megtalálható posztjában felsorolt néhány távol-keleti kisebbségek ellen elkövetett támadást és emberi jogi visszaélést.

Micsoda érzékenység, ha a Távol-Keletről van szó. Valahogy azonban

ha kicsit közelebbi példákkal kellene foglalkozni, ne adj’ isten az a kisebbség magyar, akkor beüt a momentumos vakság.

Most, hogy kitiltották Kínából, talán tud majd kicsit foglalkozni Erdéllyel és Kárpátaljával.


Az OMSZ a Facebookon tette közzé március 17-én, hogy a mentősök derekasan helytálltak, és a kiemelt esetszám ellenére is végre tudták hajtani feladataikat. Dicséret és tiszteletadás helyett Hadházy Ákos inkább megtámadta őket.

Ma reggel az ATV-ben kijelentette, hogy nem fog bocsánatot kérni sem a mentősöktől, sem az OMSZ-től.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére