Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez történt ma

888

2020.07.30. 19:59

Bodolai szerint Juhász Péternek befolyása volt az Indexben | 5,3 milliárdból segítik a zenészeket | Szanyit az MSZP elnöke puccsolta meg az EP-választáson.

Hajrá, függetlenség! Bodolai szerint Juhász Péternek befolyása volt az Indexben

Nagy volt a befolyása Juhász Péternek, az Együtt korábbi elnökének az Index szerkesztőségére – erről Bodolai László, az Index igazgatósági elnöke beszélt a Spirit FM-en. Mint azt a Hír TV portálja közreadta, Bodolai azt mondta, nagy volt a felzúdulás a portálnál, amikor ügyvédként elvállalta Deutsch Tamás védelmét. Elmondása szerint a baloldali politikus nyomására a teljes stáb ellene fordult.

Dull Szabolcs menesztése óta nem telt el nap, hogy a baloldali politikusok ne támadták volna a kormányt az Index feldúlásával, amely szerintük megszüntette a „függetlenobjektív” újságírás fellegvárát. Pedig maga a legilletékesebb, az Index.hu Zrt. elnöke, Bodolai László nyilatkozta, hogy a Fidesznek ehhez semmi köze nem volt.

Látjuk, hogy az egyre valószínűbb belső műbalhé ellenére az Index továbbra is működik. Az nem nagyon tűnt föl a gyászolóknak, hogy a jobboldalról semmiféle szipogás nem hallatszott. Ez nyilvánvalóan azt is jelentheti, ha valóban független és tárgyilagos lett volna az Index, akkor az esetleges megszűnése mindkét oldalnak egyformán fájt volna. Erről azonban szó sincs, hiszen már magát a portál melletti tüntetést is egy baloldali párt, a Momentum szervezte, elnöki felszólalással „ékesítve”. A másik baloldali párt egyik vezetője, Dobrev Klára pedig egy interjúban maga mondta el, hogy rendszeresen egyeztet szerkesztőségekkel, így az Indexszel is. Az ellenzéki tévécsatorna pedig több mint húszperces adásidővel igyekezett segíteni Dullnak tisztára mosni magát, miközben a vezető politikusok is legfeljebb jó tízperces megjelenéssel számolhatnak alkalmanként náluk.

5,3 milliárdból segítik a zenészeket

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón bejelentette, hogy hamarosan garázskoncert-sorozat indul.

Gulyás közölte, a kormány nem kíván változtatni a jelenleg érvényben lévő intézkedéseken, így a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat fenntartják augusztus 15. után is. Arra kért mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat, a maszkviselés és a védőtávolság megtartásának fontosságára is felhívta a figyelmet.

A jelenlegi szabályok beváltak

– jelentette ki, hozzátéve, a cél a második hullám megelőzése, illetve, hogy szeptember elsejétől az iskolákba visszatérhessenek a diákok.

Elmondta, hogy a zenészszakma nehéz helyzetbe került a járvány miatt.

Éppen ezért a kormány arról döntött, hogy 5,3 milliárd forint támogatást nyújt, amely segítségével garázskoncert-sorozatot rendeznek, a felvételeket pedig mindenki számára elérhetővé teszik. A programot a Magyar Turisztikai Ügynökség bonyolítja majd le.

Szanyit az MSZP elnöke puccsolta meg az EP-választáson

Szanyi Tibor azt állítja, hogy a pártszervezetek kilencven százaléka őt támogatta, ezt puccsolta meg Tóth Bertalan MSZP-elnök úgy, hogy magát tette az EP-lista élére.

Egyebek között erről beszélt Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a Magyar Hírlapban. Az alakulat 2022-ben a parlamenti mandátumok tizenöt százalékát szeretné megszerezni.

Szanyi felidézte, milyen csúfosan végződött az MSZP számára a tavalyi önkormányzati és EP-választás. Ujhelyi Istvánra utalva azt mondta: „Aligha gondolkozhat értelmes jövőben az a párt, amelyik a legnagyobb bukása kampányfőnökét teszi európai arcává.”

A huszonegy évet a szociknál töltött politikus emlékeztetett rá, ellene négyszer akartak fegyelmit indítani. Először Hagyó Miklós, aztán Horváth Csaba, Tüttő Kata, egyszer pedig Szekeres Imre kezdeményezte ezt. Szekeres már 2018-ban javasolta a kizárását. Szekeres ideológiai alapon akarta kizáratni, mondván, Szanyi amolyan szélsőbalos elhajló. Tüttő Kata azért, mert nem értett egyet a kerítéssel. Akkor még úgy tűnt, hogy az MSZP kerítéspárti. Horváth Csaba azért, mert 2010-ben megpendítette, nem biztos, hogy ő lenne a legjobb főpolgármester-jelölt. Hagyó pedig azért, mert nemcsak mondta, hanem tevőlegesen elintézte Bajnainál, hogy a távhő áfája öt százalék legyen. Azóta is öt százalék a távfűtés áfája, amit Szanyi sikerként élt meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére