Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
7:59
 

Ez történt ma

888.hu

2020.05.15. 19:59

Eseménydús nap áll mögöttünk!

Orbán Viktor szokásához híven ma is a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában értékelte az aktuálpolitikai eseményeket. A miniszterelnök természetesen főleg a koronavírus-járványról, valamint a gazdaságvédelmi intézkedésekről beszélt, de szóba került Brüsszel és Gyöngyöspata is.

Most már nem az otthon maradás, hanem a védőtávolság megtartása, valamint a tömegközlekedési eszközökön és a vendéglátóhelyeken a maszk viselése a felelős döntés

– hangsúlyozta.

A Pesti úti idősotthon magas halálozási számának felelőssége kapcsán Orbán Viktor Karácsony Gergelyt elméleti embernek nevezte, aki nem tud rendet tenni.

Az ilyen ember disznóvágáskor csak a vacsorára érkezik meg, de nem bánja senki, mert legalább nincs láb alatt

A reggeli koronaszámok szerint tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma, újabb 37 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt újabb 6 krónikus beteg. Az Operatív törzs mai sajtótájékoztatóján többek között elhangzott, csökkennek az adók és az adminisztrációs terhek, a koronavírusos betegeknek fenntartott ágyak egyharmada már felszabadítható, valamint ismét elvégezhetők lesznek az elektív, vagyis tervezhető műtéti beavatkozások, és újraindíthatók az úgynevezett nem népegészségügyi szűrővizsgálatok, így a foglalkozás-egészségügyi, alkalmassági vizsgálatok és az alkalomszerű szűrések is.

Az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében 8,3 milliárd forintból megújulnak a központi régió kórházaiban és szakrendelőiben az orvostechnikai és informatikai eszközök

– jelentette be Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere szerint a fejlesztés 23 kórházat és járóbeteg-szakrendelőt érint.

Emellett ma kiderült, néhány hónapos csúszással meg fog épülni a debreceni BMW-gyár, már június első felében eldől, hogy mely kkv-k kapnak támogatást, valamint Pest megyében is újraindulnak a közlekedési vizsgák. Közel 5 százalékponttal meghaladva az uniós átlagot, az első negyedévben éves összevetésben 2,2 százalékkal nőtt a magyar gazdaság, illetve a magyar miniszterelnök szerint illene mindenkinek bocsánatot kérnie, aki kételkedett abban, hogy a magyar kormány jóhiszeműen nyúlt a különleges jogrendhez, mivel arra számít, hogy a kormány május végén vissza tudja adni a parlamentnek a koronavírus-járvány miatti különleges felhatalmazást.

Orbán Viktor a mai nap Belgrádba utazott, ahol Aleksandar Vucic szerb elnök köszönetet mondott minden magyar befektetésért Szerbiában. A látogatásáról a miniszterelnök videót is közzé tett hivatalos közösségi oldalán.

Ezalatt persze az ellenzék sem tétlenkedett, Szél Bernadett például a német köztévét hazudta tele. És persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az Európai Bizottság elfogadott zárszámadási jelentése egyértelműen kimondja, hogy Magyarországgal kapcsolatban a 2010 előtti időszakban gyökerező rendszerszintű pénzügyi visszaélések és korrupciós ügyek jelentik a legfőbb problémát, tehát a korrupt Gyurcsány-kormány miatt támadja Magyarországot Brüsszel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

7:59
 
MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére