Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Nagy Gábor

2019.05.30. 19:59

Erről szólt a mai nap.

A nap legfontosabb és egyben legtragikusabb híre a szerda esti budapesti hajóbaleset volt. A Hableány nevű sétahajó nem sokkal 9 óra után, a Margit hídnál összeütközött a Viking társaság Sigyn nevű szállodahajóval. A Hableány másodpercek alatt elmerült. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hét embernek pedig már csak a holttestét találták meg, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak. A túlélőket kórházba vitték, valamennyien könnyebben sérültek meg. Az ütközésben 21-en eltűntek, őket nagy erőkkel keresik a Duna déli szakaszán. Az elhunytak hozzátartozóinak részvétét fejezte ki Áder János államfő, Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök, valamint a pártok képviselői.

Az ORFK a baleset kapcsán közölte: büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálják, mi vezethetett a tragédiához.

A baleset miatt hajózási zárlatot léptettek életbe a Duna fővárosi szakaszán a folyásiránnyal szemben a Lánchídtól az Árpád hídig. A budai oldalon a személyhajókat, a szállodahajókat úgynevezett kíméletes hajózásra kötelezték. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság harmadfokú készültségnek megfelelő, fokozott éjjel-nappali parti figyelő-jelentő szolgálatot rendelt el.

Csütörtökön írtunk arról, hogy a franciák kétharmada Macron kudarcaként értékeli az EP-választás eredményeit. Foglalkoztunk Ausztriával is: kiderült ugyanis, hogy ki lesz Sebastian Kurz utódja a szeptemberi voksolásig. Illetve ajánlanék még két remek írást is: az egyiket Dr. Erdős Gergely belpolitikai elemző írta, ezt ITT tudjátok elolvasni. A másik cikket pedig lapunk állandó publicistája, a Századvég jogi szakértője jegyzi: ezt ITT tudjátok elolvasni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére