Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Forisek Ádám

2019.05.27. 19:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A mai nap legfontosabb híreit természetesen az európai parlamenti választásokra érkezett reakciók, értékelések, vélemények szolgáltatták.

Orbán Viktor magyar kormányfő az Országgyűlés hétfői plenáris ülésén értékelte az eredményeket. Napirend előtti felszólalásában hangsúlyozta: a magyarok világosan kimondták vasárnap, hogy változást akarnak Brüsszelben. Arányait tekintve egyébként a Fidesz aratta a legnagyobb győzelmet Európában: 52,14 százalékos eredményénél egyedül a máltai kormánypárt szerzett többet, a szavazatok 55,9 százalékát. Európában a Fidesz-KDNP az egyetlen jobboldali párt, amely abszolút többséggel rendelkezik a 2019-es EP-választáson.

A magyar kormánypárt sikerét persze a hazai bevándorláspárti média ilyen-olyan erőltetett, nyakatekert módon megpróbálja kicsinyíteni, de a nyilvánvaló attól még nyilvánvaló marad a világsajtó szerint is: Orbán Viktor hatalmas győzelmet aratott.

Érdemes továbbá arról is ejteni néhány szót, hogy Európa-szerte óriási sikereket könyvelhet el a jobboldal. Olaszországban Matteo Salvini pártja kapta a legtöbb szavazatot, Franciaországban Le Pen megelőzte Macron pártját, a Nigel Farage nevével fémjelzett Brexit Párt hat hét alatt a csúcsra jutott Nagy-Britanniában, Lengyelországban pedig úgy nyert a kormányzó Jog és Igazságosság, hogy az ellenzék még összefogással is próbálkozott.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére