Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Forisek Ádám

2019.03.08. 19:59

Ez történt ma.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában beszélt. Az interjúban szó esett a családvédelmi intézkedésekről, de a legfőbb téma természetesen az Európai Néppárt (EPP) és a Fidesz közötti vita volt. Ezzel kapcsolatban a kormányfő többek között arról beszélt: a cél az, hogy a Néppárt átalakuljon úgy, hogy például helye legyen benne a bevándorlásellenes erőknek.

Persze azért nem mindenki támadt rá az EPP-n belül a Fideszre. A Silvio Berlusconi által vezetett jobbközép Hajrá, Olaszország (FI) párt nem szavazza meg a vezető magyar kormánypárt, a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP).

A miniszterelnök interjújáról írt bővebb cikket ITT olvashatjátok el, míg Berlusconi pártjának részletesebb állásfoglalását ITT.

Végezetül pedig, hogy kontextust adjunk az egész konfliktusnak: közelít az EP-választás, a Néppárt pedig annak érdekében, hogy továbbra is megőrizhesse vezető erejét, összefogna a bevándorláspárti Zöldekkel. A közeledést, mint kiderült, a Zöldek is szívesen fogadják, viszont Orbán Viktor nemzeti, családvédelmi, bevándorlásellenes politikájával gondjuk van. Erről bővebben ITT olvashattok.

Ezek voltak hát a legfontosabb események március nyolcadikán. Kellemes hétvégét kívánunk olvasóinknak!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére