Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Bokor Gábor

2019.01.10. 19:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb hírei.

A mai nap legfontosabb belpolitikai híre minden kétséget kizáróan Orbán Viktor sajtótájékoztatója volt, melyet élőben közvetítettünk. A miniszterelnök tartotta az idei első Kormányinfót, ahol az újságírók feltehették neki kérdéseiket. Így tett a 888 is, Vincze Viktor Attila kollégánk azt kérdezte a kormányfőtől, hogy 

évekkel ezelőtt Soros György a miniszterelnök – mint a nemzetállamok eszméjének képviselője – ellen intézett támadást a Politicóban, ő pedig mint a liberalizmus képviselője lépett fel. Hol tart ez az összecsapás? Soros várakozásai mennyire teljesültek és mire lehet számítani tőle? 

A miniszterelnök erre azt válaszolta, hogy a migránsválság csúcspontján Soros György közzétette az európai lapokban a válság szerinte követendő megoldási módozatait, ami tulajdonképpen egy bevándorláspárti manifesztum, kiáltvány volt. Mindezt azután, hogy a kormányfő közzétette saját, ötpontos javaslatát. A két dokumentum között markáns ellentét van. A magyar kormány írása bevándorlásellenes, míg Soros György a bevándorlás pártjára állt. Ettől a pillanattól fogva a konfliktus folyamatosan éleződött, belpolitikai kérdésből külpolitikai lett.

A további részleteket ITT tudod elolvasni.

 A miniszterelnök beszédének legfontosabb részletei a következőek voltak:

  • "A bevándorlásról szóló vita Európában újraértelmezi a nemzeti szuverenitás kérdését is, a bevándorláspártiak ugyanis nem tartják tiszteletben azoknak a döntését, akik nem akarnak migránsokat befogadni"
  • "Magyarország jobban teljesít”
  • "Az ország jövője a családokban van”
  • "Sorsdöntő választás előtt áll Európa. Eddig csak Magyarországon mondhatták el a véleményüket az emberek a bevándorlásról, más európai országokban erre nem volt lehetőség. Ezért a májusi voksolás nagy lehetőség az európaiaknak, hogy elmondják véleményüket"
  • "Magyarország célja, hogy az EU minden intézményrendszerén belül, minden intézményben kerüljenek többségbe a bevándorlásellenes erők, az EP-ben, utána az Európai Bizottságban, majd a nemzeti parlamenti választások eredményeként az Európai Tanácsban. Az is cél, hogy az EP-választás eredményeként mi legyünk a legsikeresebb párt Európában és az Európai Néppártban"
  • "A bevándorlásról szóló vita újraértelmezi a nemzeti szuverenitás kérdését is, a bevándorláspártiak ugyanis nem tartják tiszteletben azoknak a döntését, akik nem akarnak migránsokat befogadni. Az eddigi egységes európai civilizáció helyett két külön civilizáció lesz: egy vegyes, amely az iszlám és a kereszténység együttélésére építi a jövőjét, és a közép-európaiak, „akik továbbra is keresztény civilizációként” képzelik el Európát."
  • "Magyarország mindenekelőtt, és Isten mindenekfölött.”
Fontos még:

Tovább folytatódik a bevándorlásellenes AfD brémai vezetőjének, Frank Magnitznak az ügye, aki már túl van az életveszélyen. Az Antifa elismerte, hogy ők állnak a politikus megtámadása mögött. Az Antifaschistischer Frühling Bremen nevű csoport azt írta, hogy nem szabad az ilyeneknek (Magnitnak, a szerk.) Brémában és máshol sem az utcán járkálnia. A bevándorlásellenes politikust hárman támadták meg, a rendőrség még keresi őket. A politikus is megszólalt csütörtökön, részletesen beszámolt arról, hogyan támadták meg hárman, valamint hogyan okoztak neki súlyos sérüléseket. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Pénteken Putyin elnök burkoltan azzal fenyegetőzött, hogy atomfegyvereket vet be a megszállt régiók védelmére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére