Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Forisek Ádám

2018.07.06. 19:59

Napi hírösszefoglalónk, lássuk, mik voltak ma a legfontosabb történések!

Kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc attól sem riad vissza a hatalom érdekében, hogy anarchiaközeli állapotokat teremtsen Magyarországon. Gyurcsány levélben kereste meg az ellenzéki pártok vezetőit, hogy a francia forradalmat közvetlenül megelőző, a „labdaházi nemzetgyűlés” néven elhíresült mozgalomhoz hasonlóan hozzanak létre egy alternatív nemzetgyűlést az ellenzéki pártok. Ismeretes, hogy a francia forradalom tüzét a labdaházi szövetség szította fel, mint ahogy az is, hogy a hazai ellenzéki csoportosulások kapcsán többször felmerült már az erőszakos utcai demonstráció lehetősége.

De, hogy valami pozitívat is említsünk: a Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki Éric Fournier francia rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet, az elismerést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át Budapesten pénteken. Õ volt az, aki azért kényszerült távozni posztjáról, mert az Orbán-kormány mellett foglalt állást. A nagykövet sokat tett a magyar-francia kapcsolatok fejlesztéséért, fontos szerepet játszott abban a folyamatban is, amelynek nyomán Franciaország ma már a hetedik legjelentősebb kereskedelmi partnere Magyarországnak

Végezetül pedig egy kis foci: elindultak a negyeddöntők, amelynek keretén belül először Uruguay és Franciaország mérkőzött meg egymással. Küzdelemes és tempós meccs volt, de érződött a francia együttes dominanciája, különösen a második félidőben: többet birtokolták a labdát, és ha volt is támadás a közép-amerikaiak részéről, fegyelmezetten összezártak. Végül 2-0-ás eredménnyel Franciaország az egyik elődöntős. Ehhez szükség volt az uruguayi kapus, Muslera bakijára is, aki a kapu mögé ütötte a labdát – ez minden bizonnyal az egyik legszerencsétlenebb kapushiba eddig a vébén. Hogy ki lesz Franciaország ellenfele, az nemsokára eldől!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére