Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Nagy Gábor

2018.06.29. 19:59

A nap hírei a 888-on!

Véget ért az EU-csúcs. A péntek hajnalig tartó brüsszeli egyeztetés után a magyar kormányfő elmondta, hogy hatalmas győzelmet arattak a V4-ek. Mint fogalmazott:

"Fenyegetett az a veszély, hogy a létrehozandó menekülttáborokból az európai országokba szétosztják a migránsokat. Ezt a javaslatot sikerült visszavernünk, és a saját javaslatunkat pedig elfogadtatnunk, amely világosan kimondja, hogy az ezután létrehozandó menekülttáborokból senkit sem lehet áthelyezni másik országba az adott ország beleegyezése nélkül. Így Magyarország továbbra sem lesz bevándorlóország. Magyarország megmarad magyar országnak."

Orbán és a V4-ek (pénteki) sikeréről egyébként "megemlékezett" a vadliberális Politico című lap, mely – tőle szokatlan módon – elismerte, hogy a magyar kormányfő nemcsak megszilárdította helyzetét Brüsszelben, hanem egyre több szövetségest szerezve egyre erősebb lesz. Amíg a Politico adott egy esélyt a szólás- és véleményszabadságnak, addig ugyanez nem mondható el a francia elnökről.

Történt ugyanis, hogy Franciaország budapesti nagykövete, Eric Fournier egy feljegyzésében pozitív véleményt formált a magyar kormány kapcsán. Mint írta: Orbán populistának bélyegző vélemények csupán a magyargyűlölő nemzetközi sajtó túlkapásai. A magyargyűlölet pedig az irigységből fakad. A diplomata azon a véleményen van, hogy az antiszemitizmus erősödése is fikció, ami csak arra szolgál, hogy elterelje a figyelmet a "franciaországi és németországi muszlimok antiszemitizmusáról". Macron ezt nem nézte jó szemmel, s a következőket mondta:

"Egyáltalán nem osztom a nagykövet véleményét, semmilyen szempontból nem fogadom el Orbán Viktor politikai irányvonalát sem", majd hozzátette: kész visszavonni a nagykövet megbízatását.

Franciaország után Németország. Angela Merkelt nem kímélte az egyik német lap. A portál publicistája, Jörg Kürschner – a CDU és a CSU közötti, bevándorlás miatt kirobbant válság kapcsán – azt írta: Merkel a vereség szélén áll, "egy gyáva kancellár", akinek az elmúlt hetek eseményei miatt bizalmatlansági indítványt kellene kezdeményeznie a CDU/CSU frakciószövetségén belül.

Az egész konfliktus (kormányválság) hátterében ugyanis az áll, hogy Angela Merkel a nemzeti joggal szemben az európai jognak akar elsőbbséget adni a migráció vonatkozásában, amit a 246 képviselő közül csak kevesen támogattak – magyarázta a szerző.

S végül Olaszország: a bevándorlásellenes olasz kormány belügyminisztere, Matteo Salvini egy rádióinterjúban azt közölte, hogy hogy Olaszország kikötői egész nyáron zárva lesznek a Földközi-tengeren migránsokat mentő civil mentőhajók előtt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére