Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2018.06.08. 19:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

Kétségkívül a nap legszaftosabb eseménye a Jobbik kezdődő felbomlása. A nap folyamán kizárták a pártból Toroczkai László volt alelnököt, majd őt követte Dúró Dóra kilépése. A két politikus távozása katalizálta a helyzetet, azóta néhány, országosan kevésbé ismert, viszont helyi szinten fontos politikus is bejelentette a távozását a pártból. A helyzet akár súlyos is lehet a Jobbik számára, hiszen jövőre önkormányzati választások lesznek Magyarországon, így a szokásosnál is fontosabbak lehetnek a helyi alapszervezetek.

A nap legfontosabb híre, hogy Orbán Viktor egy interjúban beszélt a Magyarország előtt álló kihívásokról. A kormányfő szerint nemzetközi értelemben az "olcsó pénz korszaka lezárult", az országok által felvett hitelek kamata nőni fog, ráadásul "kereskedelmi háború bontakozik ki a világban, az USA lépése kedvezőtlenül érint minket" – utalt a miniszterelnök az USA bizonyos európai termékeket érintő új vámjaira. "Eső még nincs, hurrikán még nincs, de felhők vannak az égen."

Az olaszokról szólva elmondta, hogy a két ország nincs egy súlycsoportban, ám nekünk úgy kell viselkednünk, "mint egy ezeréves országhoz illik. Kevés ilyen ország van az EU-ban." Az olasz kormány kvótapárti, ám Orbán Viktor kifejtette, hogy Magyarország nem fog senkit befogadni egy kívülről ránk erőszakolt kvótarendszer keretein belül. A kormányfő szerint érdemes figyelnünk a Balkánra, hiszen "elemi érdekünk, hogy délen rendben menjenek a dolgok".

Sorosról beszélve elmondta, hogy Magyarország nem akar multikultit, "kitartunk az európai életmodell mellett, vannak szép hagyományai a keresztény Európának, ezeket kell előhozni."

A további részletekért kattints ide!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére