Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2018.01.23. 19:59

Ezek a nap legfontosabb eseményei.

Valóságos sokként érte az LMP tagságát, hogy a milliárdos utasítására a párt társelnöke, Hadházy Ákos a napokban már a Simicska klán csúcsvezetőivel egyeztetett. A találkozón ott volt az LMP első embere, a társelnök Hadházy, a Simicsáék által már korábban bedarált Jobbik-elnök, Vona Gábor, a Simicska klán részéről a közelmúltban a Magyar Nemzet nyakára ültetett Schlecht Csaba és Faragó Csaba milliárdos, aki Simicska régi bizalmasa. Sajtóértesülések szerint az elsődleges téma az LMP finanszírozása, anyagi támogatása volt, de szóba került az is, hogy a Simicska-média hogyan dolgozza majd meg a közvéleményt a párt érdekében. A titkos tárgyalásokon Simicska bizalmasai azt részletezték, hogy "az LMP támogatására és irányítására a Jobbik-szisztémához hasonlóan, lényegében kézi vezérléssel kerülhet csak sor."

Enyedi Ildikó filmjét a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájában jelölték, így március elején szurkolhatunk, hogy újabb Oscar-díjat kapjon a magyar filmszakma.

Az április 8-ai parlamenti választáson országos pártlistát az a párt állíthat, amely legalább 9 megyében és a fővárosban, legalább 27 egyéni választókerületben önálló jelöltet állított. A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén azonban úgy döntött, iránymutatást ad ki arról, hogy egy párt országos listáját törölni kell, ha az egyéni választókerületi jelöltek száma 27 alá csökken, vagy ha a 27 jelölt megvan, de a területi eloszlás követelményét nem teljesítik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kamupártoknak még nehezebb dolga lesz a jövőben, hiszen nem léptethetik csak úgy vissza a jelöltjeiket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére