Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Sümeghi Lóránt

2017.10.02. 19:58

Orbán: sikerült erõs és tekintélyes európai középállammá tennünk Magyarországot; Botka mától már nem miniszterelnök-jelölt; Az ISIS vállalta magára a Las Vegas-i mészárlást. Ezek a nap legfontosabb hírei!
Orbán: sikerült erős és tekintélyes európai középállammá tennünk Magyarországot

Készen állunk az együttműködésre, és jól fog járni, sőt már most jól jár a Kárpát-medencében az a nép, amelyik együttműködik a magyarokkal – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) hétfői tanévnyitóján mondott beszédében. Hozzátette: mindez annak a következménye, hogy sikerült erős és tekintélyes európai középállammá tennünk Magyarországot. Úgy vélte: a kettős állampolgárság, az oktatási lehetőségek bővítése, a magyar szellemi erőközpontok megerősítése, mind a felívelő magyar korszak első jelei.

Botka mától már nem miniszterelnök-jelölt

Pár hónappal a választás előtt mondott le Botka László a pozícióról. A szegedi városvezető ma délelőtt 9:30-kor jelentette be döntését. A szegedi polgármester azzal indokolta elhatározását, hogy politikáját nem támogatták „kint”, és fontos politikusok nem támogatták bent, saját politikai közösségében. Botka László ugyanakkor bejelentette, ha másnak sikerülne elérnie az ellenzéki összefogást, akkor beállna mellé. Ezt követően a szocialisták alelnöke, Ujhelyi István is lemondott. 

Az ISIS vállalta magára a Las Vegas-i mészárlást

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta hétfőn a Las Vegasban elkövetett, legalább ötven ember halálával járó fegyveres támadás elkövetését – írja többek között a New York Post a dzsihadisták szócsövének számító Aamák hírügynökségre hivatkozva, amely szerint a támadó néhány hónappal korábban áttért az iszlám vallásra. Az Aamák közlése szerint "a Las Vegas-i támadást az Iszlám Állam egyik harcosa követte el, eleget téve a koalíciós országok elleni támadásokról szóló felhívásoknak". A közel-keleti területeiről folyamatosan visszaszoruló Iszlám Államnak számos ellensége van, köztük az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére