Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2017.03.17. 19:59

Orbán: Európa még mindig a világ legjobb helye; Törökország bármikor megindíthatja a migránsokat Európa felé; Külföldi elemzõk: a vártnál jobban nõhet a magyar gazdaság 2017-ben. Ezek a nap legfontosabb hírei.
Orbán: Európa még mindig a világ legjobb helye

Komoly csata lesz Brüsszellel, ezért ír ki nemzeti konzultációt a kormány – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban. A témák között említette a rezsicsökkentés és a munkahelyteremtés megvédését, a migráció kérdését, továbbá a külföldi szervezetek átláthatóvá tételét. “Európa egyrészt még mindig a világ legjobb helye, másrészt hanyatlás és kihívás előtt állunk. Ha nem változtatunk, Európa elveszítheti jelentőségét” – fogalmazott. Az EU-török megállapodás felmondásával kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: aki ismeri a magyar történelmet, azt pontosan tudja, hogy csak és kizárólag Törökország kezébe tenni a mi biztonságunkat nem szabad. “Ausztriában és Németországban az emberek nyugodtan aludhatnak, mert mi megvédjük a határokat” – jelentette ki a miniszterelnök.

Törökország bármikor megindíthatja a migránsokat Európa felé

Havi 15 ezer menekült útnak indításával fenyegette meg Európát Süleyman Soylu török belügyminiszter. Soylu rámutatott: Ankara mellőzésével Európa nem játszadozhat Törökország térségében. Mint fogalmazott: Európa "megőrülne", ha a török kormány "kikövezné az utat" azelőtt a 15 ezer menekült előtt, akit havonta küldhetne. Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter szerdán bejelentette: Ankara teljesen elállt a menekültügyi megállapodásnak attól a részétől, amelynek értelmében Törökország visszaveszi az illegális migránsokat Görögországból. Az ingatag megállapodás tehát összeomlani látszik.

Külföldi elemzők: a vártnál jobban nőhet a magyar gazdaság 2017-ben

Londoni pénzügyi elemzők szerint az eddigi mérőszámok alapján a magyar gazdaság erőteljesen kezdte az idei évet, és valószínűleg a jelenlegi várakozásoknál nagyobb ütemben növekszik 2017 egészében. A Capital Economics közgazdászai pozitív irányban 3,5 százalékra módosították növekedési előrejelzésüket. Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport 2,6-ról 3,5 százalékra módosította a számokat. A Morgan Stanley globális bankcsoport pedig 2,5-ről 2,9 százalékra javította a növekedési kilátásokat legfrissebb elemzésében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére