Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2016.11.30. 19:59

Gyárfás lemondott; Orbán Viktor szerint a politikai korrektség a szellemi elnyomás eszköze; valódi háborúvá válhat az ukrán-orosz konfliktus. Ezek a nap legfontosabb hírei.
Lemondott Gyárfás Tamás

"Kívánom, hogy a legeredményesebb sportág mielőbbi közgyűlése a legalkalmasabb elnököt válassza meg. Ezennel lemondok, mert úgy érzem, hogy most ezzel segíthetek a legjobban" – fogalmazott a MÚSZ elnöke. Gyárfás egyre kiéleződőbb konfliktusba került a magyar úszósport legkiválóbb tagjaival – elsősorban Hosszú Katinkával – az elmúlt hetekben, akik lemondását követelték. Gyárfás utolsó dobása minden bizonnyal a jövő évi vizes világbajnokság új kabalája körüli botrány volt. Érdekes adalék, hogy Gyárfás már korábban is lemondott az elnöki tisztségről, de a Magyar Úszó Szövetség közgyűlése mindig újraválasztotta.

Orbán Viktor: a politikai korrektség a szellemi elnyomás legnyilvánvalóbb eszköze

A miniszterelnök a Magyar Diaszpóra Tanács VI. ülésén szólalt fel. Orbán Viktor felidézte a friss munkanélküliségi adatokat, amelyek azt mutatják, Magyarország közel van a teljes foglalkoztatottsághoz. Az elmúlt évek magyar gazdasági, társadalmi eredményeit úgy kommentálta: "fekete bárányok voltunk, és éppen ezért sikertörténet a mienk". A kormányfő ismét bírálta a politikai korrektséget: "ha nemzetről mertünk beszélni, akkor azt nacionalistának minősítették", ha pedig a családról, egy férfi és egy nő házasságáról beszéltünk", akkor azt "szexistának vagy homofóbnak" bélyegezték. Ezért úgy értékelte, hogy a politikai korrektség mint beszédmód a szellemi elnyomás egyik legnyilvánvalóbb eszköze volt.

Valódi háború lehet az ukrán-orosz konfliktusból

Fokozott készültségbe helyezték Krímben az orosz légvédelmi erőket, miután Ukrajna bejelentette, hogy december 1-jén és 2-án rakétagyakorlatot tervez végrehajtani a Fekete-tenger felett. Kijev az orosz fenyegetés ellenére sem áll el a hadgyakorlat megtartásától. Elemzők szerint nem zárható ki akár egy ukrán-orosz katonai összecsapás kiprovokálásának a veszélye sem Petro Porosenko részéről, hogy így terelje el a figyelmet Ukrajna gazdaságának csődközeli állapotáról. Érdemes megemlíteni: Kijev eddig a szakadárokkal harcolt hivatalosan és nem Oroszországgal. Amennyiben nyílt összetűzésre kerül sor, kirobbanhat a háború.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A közvélemény elutasítja a magyarországi választási kampányok külföldi finanszírozását

A magyarok 62 százaléka elfogadhatatlannak tartja, hogy hazai politikusok és politikai pártok akár közvetlenül, akár közvetve jelentős kampánytámogatást fogadjanak el külföldről, külföldi szervezetektől, illetve milliárdosoktól – állapítható meg a Századvég Alapítvány legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Biden szerint a kubai rakétaválság óta nem volt ilyen magas a nukleáris fenyegetés

Az 1962-es kubai rakétaválság óta még soha nem leselkedett akkora nukleáris fenyegetés a világra, mint most Vlagyimir Putyin orosz elnök fenyegetődzése miatt – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök egy New York-i kampányrendezvényen csütörtökön.

Orbán Viktor: A szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket

Orbán Viktor: A szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket

A szankciók nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, a háború nem ért véget. Európa lassan elvérzik, Oroszország pedig közben jól keres. Nyilvánvaló, hogy az elhibázott brüsszeli szankciós politikán változtatni kell! – írta a miniszterelnök a Facebookon.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére