Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2016.10.04. 19:59

Orbán Viktor szerint létrejött egy új egység; az EU aláírta a párizsi klímaegyezményt; migránsok balhéztak Szerbiában, majd elindultak a magyar határ felé. Ezek a nap legfontosabb hírei.
Orbán Viktor szerint létrejött az új egység

Orbán Viktor már a népszavazás másnapján bejelentette: az alaptörvény módosításáról szóló javaslatot nyújt be a parlamentnek. Az október 2-ai népszavazáson 98% voksolt nemmel a kényszerbetelepítésre. Ezzel létrejött egy új egység Magyarországért. Ez az új egység pártok felett áll, nemzeti ügynek tekinti Magyarország szuverenitásának megvédését, a Brüsszel által erőltetett kötelező betelepítési kvóta elutasítását – mondta Orbán Viktor a sajtótájékoztató elején, összefoglalva a népszavazás eredményét. "Magyarország miniszterelnökeként kötelességemnek tartom, hogy érvényt szerezzek a 98% akaratának. Érvényt kell ennek szereznünk Brüsszelben és érvényt kell szereznünk a magyar országgyűlésben is, ezért kezdeményeztem az alaptörvény-módosítást" – jelentette ki a miniszterelnök.

Ratifikálta a párizsi klímamegállapodást az EP, hatályba léphet a megállapodás

Ratifikálta a párizsi klímamegállapodást az Európai Parlament (EP) a strasbourgi plenáris ülésén kedden, amivel az egyezmény átlépte a hatálybalépéshez szükséges küszöböt. A párizsi egyezmény a 2005-ben életbe lépett kiotói jegyzőkönyvet váltja fel. A hatálybalépés feltétele, hogy az ENSZ klímaváltozás elleni keretegyezményének 55 olyan részes állama ratifikálja a megállapodást, amelyek összesen a globális üvegházhatást okozó gázkibocsátás 55 százalékáért felelősek. "Megmutattuk, hogy Európa betartja vállalásait és egy tisztább Európát hagy utódaira" – fogalmazott. A tavaly december 12-én, a párizsi klímakonferencián 195 ország közreműködésével megszületett keretmegállapodás azt a célkitűzést erősítette meg, hogy a Föld légkörének felmelegedését a kötelezettséget vállaló 195 ország 2 Celsius-fok alatt tartja az iparosodás előtti mértékhez képest, és folytatja az arra irányuló erőfeszítéseket, hogy a felmelegedés csak 1,5 fokos legyen.

Tüntettek Belgrádban a migránsok, hogy nyissák meg a magyar határt

Tüntetni kezdtek a bevándorlók Belgrádban, azt követelték, nyissák meg a magyar határt előttük. A tüntetés előtt egymással tűztek össze a buszpályaudvar melletti parkban összegyűlt migránsok. Egy csoportjuk szidalmazta, majd megtámadta azokat, akik nem akartak tiltakozni. Megtámadták a migránsokat információkkal ellátó segélyközpont, az Info Park munkatársait is. A helyszínen tartózkodó rendőrök nem léptek közbe. Eközben a szerb elnök bejelentette, hogy nem vár tovább Brüsszelre, mert jelenleg is csak a káosszal lehet jellemezni az EU migránspolitikáját. Várhatóan lezárják majd a határaikat az illegális bevándorlók előtt. A tüntetők egy része a tiltakozás végeztével elindult a magyar határ irányába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére