Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2016.09.16. 19:59

Orbán Viktor több tiszteletet kért Schulztól; felminõsítette Magyarországot a Standard & Poor's; a V4-ek rugalmas szolidaritást szeretnének. Ezek a nap legfontosabb hírei.
Orbán Viktor több tiszteletet kért Schulztól

Az uniós vezetők informális pozsonyi megbeszéléseit megelőzően az Európai Parlament elnökével, Martin Schulzcal tárgyalt csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök, akit arra kért, hogy adja meg a tiszteletet a magyaroknak. Orbán Viktor a pozsonyi várba érkezve újságíróknak elmondta, közölte a német szociáldemokrata politikussal, hogy a jövőben ne alkalmazzanak jogalkotási trükköket, kijátszva a nemzetállamok szuverén döntéseit és akaratát, ahogy tették ezt például a kvótánál, ahol az állam-, illetve kormányfők az önkéntes kvóta mellett döntöttek, és az Európai Parlament az Európa Bizottsággal összejátszva ezt kötelezőre kvótára változtatta. "Azt kértem, hogy ezt ne tegyék többé, mert ezt a nemzetállamok nem tudják elfogadni" – húzta alá Orbán Viktor miniszterelnök.

Felminősítette Magyarországot a Standard & Poor's

Az S&P a "BB mínusz" besorolás mellé stabil kilátást adott Magyarországnak. Ez köszönhető a javuló költségvetési mutatóknak, a csökkenő külső sérülékenységnek és a pozitív növekedési kilátásoknak. Átlagosan 2,5 százalékos növekedésre számítanak a korábban 2 százalék helyett. A döntés annak is köszönhető, hogy csökkent az államadósság-ráta és a bruttó külső finanszírozási igény. A döntést az is megalapozta, hogy Magyarországnak legutoljára 2009-ben volt fizetési mérleg hiánya, valamint csökkent az államadósság-ráta és a bruttó külső finanszírozási igény. További pozitívum a deviza-részarány csökkenése, valamint a külföldiek súlyának visszaesése a magyar állampapírok piacán. Ezek miatt Magyarország kevésbé lesz érzékeny a jövőbeni gazdasági sokkokra – áll az intézet indoklásában.

V4-ek rugalmas szolidaritást szeretnének

A V4-ek a "rugalmas szolidaritás" elvét javasolják a migrációs válság kezelésére, eszerint a menekültbefogadási képesség megítélésében az unió a tagállamok gazdasági fejlettségét is figyelembe venné. A négy visegrádi ország emellett a schengeni övezethez való visszatérést célzó ütemterv teljes végrehajtását sürgeti, és - rámutatva a terrorizmus és a nemzetközi bűnözés okozta fenyegetésekre - hangsúlyozza a biztonsági együttműködés fontosságát. Ebben az összefüggésben az Európai Határőrizeti Ügynökség (Frontex) műveleti képességének minél gyorsabb elérését nevezik szükségesnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére