Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2016.08.19. 19:59

Orbán Viktor a NOB elnökével tárgyalt; elutasította a kormány reklámjai miatti kifogást az NVB; Húszezer migránst akarnak visszaküldeni hozzánk az idén. Ezek a nap legfontosabb hírei.
Orbán Viktor a NOB elnökével tárgyalt

Orbán Viktor megbeszélést folytatott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével, Thomas Bachhal Rio de Janeiróban. A miniszterelnök gratulált a sikeres riói olimpiarendezéshez, és elmondta, Magyarország szándéka változatlan a 2024-es olimpia megrendezésére. A miniszterelnök azt is elmondta a NOB elnökének, hogy Magyarország a következő években minden olyan közlekedési, turisztikai és sportfejlesztést megvalósít, amely az ötkarikás játékok céljait is szolgálhatja. "Így mostantól nem az a kérdés, hogy miért rendezzünk olimpiát, hanem az, miért ne rendeznénk?" – fogalmazott Orbán Viktor.

Elutasította a kormány reklámjai miatti kifogást az NVB

Elutasította a Magyar Szocialista Párt alelnökének a kvótareferendumos hirdetések miatt benyújtott kifogását pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság. Az MSZP alelnöke, Nemény András magánszemélyként a kormány "Tudta?" kezdetű plakátjának szövege miatt fordult ismételten az NVB-hez, a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvének megítélése szerinti sérelme miatt. Az ülésen Rádi Péter, a bizottság választott tagja ismertette a tagokkal a határozati javaslatot, hogy a testület a kifogásolt kampányt tekintse politikai véleménynek, a véleménynyilvánítás keretein belül adott állásfoglalásnak, amely a közügyek demokratikus megvitatásának része.

Húszezer migránst akarnak visszaküldeni hozzánk az idén

Az illegális bevándorlók közül augusztus 15-ig összesen 19 542 személyt akartak visszatoloncolni hazánkba, a legnagyobb arányban Németország, Ausztria, Franciaország és az Egyesült Királyság szeretett volna élni ezzel a lehetőséggel. Az Európai Unió tagországainak hosszú távú terve szerint Magyarországra mintegy 52 ezer embert akarnak visszatoloncolni. Hazánk viszont jelezte, hogy ezek a bevándorlók Görögországon keresztül érkeztek, és ha nem is regisztráltak ott, ez nem jelenti azt, hogy Magyarországra kellene küldeni őket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére