Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Horváth József György

2016.06.17. 19:59

Az EU meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat; minden harmadik török kalifátust szeretne Németországban; csökken az internet-elõfizetés áfája. A nap legfontosabb hírei.

Az EU meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat

Egy évvel meghosszabbította az Oroszország ellen a Krím félsziget elcsatolása miatt hozott szankcióit az Európai Unió. A kereskedelmi és befektetési tevékenységeket korlátozó intézkedések a most hozott döntés értelmében 2017. június 23-ig maradnak érvényben. A két évvel ezelőtt hozott szankciók elsősorban a Krím félszigetről származó áruk exportjára és importjára, valamint a területen eszközölt befektetésekre vonatkoznak. Tiltják emellett az uniós bejegyzésű turisztikai cégek tevékenységét a félszigeten, a közlekedési, a távközlési és az energetikai szektorhoz kapcsolódó áruk kereskedelmét, az olaj-, gáz- és ásványianyag-források feltárását és kitermelését is.

Minden harmadik török kalifátust szeretne Németországban

A németországi törökök harminckét százaléka egy iszlám állam kikiáltásának örvendene leginkább. Az egyik legnagyobb német kutatói egyetem megdöbbentő felmérést végzett az országban található török kisebbségek vallási szokásaival és világlátásával kapcsolatban. A Westfälische Wilhelms-Universität egy 1200 fős reprezentatív felmérés során térképezte fel a németországi törökök első-, másod- és harmadgenerációsok aggasztó preferenciáit. A kimutatások szerint minden második Németországban élő török többre becsüli az iszlám jogi passzusait, mint az európai demokratikus jogállamiságot.

Csökkenni fog az internet-előfizetés áfája

A kormány célja az internet-előfizetések áfájának csökkentésével az, hogy minél több ember használjon internetet. Magyarországon ma a lakosság 70 százaléka internetezik, az a cél, hogy európai átlagot, a 80-82 százalékot elérjük - mondta Deutsch Tamás. A kormány előzetes terve szerint az internet áfáját 27 százalékról 18 százalékra csökken a következő évben. Az országban ma jelenleg 22 ezer informatikus hiányzik, az ő munkájuk pedig 50 ezer további munkahelyet teremtene.  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére