Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2016.06.03. 19:59

Orbán Viktor szerint megbukott a demokráciaexport nevû õrület; mélyponton a német-török kapcsolatok; az osztrák jegybank hetven millió euróért vásárolt hegedûket. Ezek a nap legfontosabb hírei.
Orbán Viktor: megbukott a demokráciaexport nevű őrület

A Közel-Keleten tapasztalható káosz azt mutatja, hogy minden népet hagyni kell építeni saját rendszerét, és nem szabad megmondani nekik, mi mit tartunk helyes útnak – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök úgy látja, hogy az Európai Uniónak is megvan a saját baja, hiszen az európai vezetők szembekerültek a népükkel, az ellenállás egyre nő, és ebből előbb-utóbb baj lesz.

Mélyponton a német-török kapcsolatok

Miután csütörtökön a német parlament megszavazta, hogy a törökök által 1915-1917 között, az örmények ellen elkövetett mészárlás, tulajdonképpen népirtás volt, a törökök hevesen reagáltak. Szinte az összes török lap egyöntetűen elítélte a német parlament döntését, több újság pedig Angela Merkelt Hitlerként ábrázolta. Az ügy egyik következménye, hogy hazarendelték Berlinből a törökországi nagykövetet, valamint berendelték az ankarai német nagykövetet.

Az osztrák jegybank hegedűvásárlásai

A közelmúltban Magyarországon a figyelem középpontjába került a magyar jegybank, miután kiderült, hogy alapítványain keresztül többek között ingatlanokat, festményeket vásárolt. Az ellenzék szerint ez nem tartozik a jegybank feladatai közé. Úgy tűnik erről az osztrákok is másként gondolkoznak: mintegy hetven millió eurót költöttek hegedűkre, amely átszámítva több mint kétmilliárd forintot jelent. A hangszerek állagmegóvásáért felelős Elisabeth Dutz szerint, szinte teljesen mindegy mennyibe kerülnek a hangszerek, ugyanis soha sem lesznek áruba bocsátva. Továbbá Dutz hangsúlyozta, hogy az osztrák zenészeknek is néha kölcsönadott hangszerkincsek még inkább segítenek abban, hogy Ausztria megőrizze kulturális névjegyét nemcsak Európán belül, hanem világszerte egyaránt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére