Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2016.02.26. 19:59

Összehangolják akcióikat a nyugat-balkáni országok; holnaptól tûzszünet lesz Szíriában; Infantino lett a FIFA elnöke - ezek a nap legfontosabb hírei.
Összehangolják akcióikat a nyugat-balkáni országok

A szerdai, 10 országra kiterjedő egyeztetés után a bevándorlási hullám által leginkább érintett nyugat-balkáni országok rendőrfőnökei úgy döntöttek, hogy Ausztriához hasonlóan napi szinten korlátozzák az országhatárukon beengedett menedékkérők számát. Az osztrákok mellett mostantól Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Macedónia is legfeljebb 580 migránst enged át a határán, hogy  minden érkezőt a schengeni szabályoknak megfelelően ellenőrizhessenek. A szigorítások miatt egyre nagyobb tömeg torlódik fel a görög-macedón határon, melynek hatékony ellenőrzésében a visegrádi országok is részt vesznek. A görögök persze tiltakoznak az ellen, hogy a migránsok parkolójává váljanak, ám egyre kisebb az esélyük arra, hogy a március eleji EU-csúcson számukra és Németország számára kedvező megoldások szülessenek.

Holnaptól tűzszünet lesz Szíriában

Az orosz-amerikai megállapodás értelmében – melyhez időközben több mint 100 felkelő szervezet is csatlakozott – hazai idő szerint 23 órától életbe lép a kéthetes tűzszünet Szíriában. A megállapodás a mindkét nagyhatalom által terroristának bélyegzett szervezetekre nem terjed ki, és Oroszország külön hangsúlyozta, hogy eztán is folytatja a Da'es és az al-Nuszra Front állásainak bombázását. Utóbbi pénteken arra biztatta követőit, hogy fokozzák az Asszád-elnökhöz hű városok és a kormányerő állásai ellen irányuló akciókat. Az Asszádot támogató orosz csapatok az utolsó pillanatig folytatták és fokozták bombázásaikat három tartományban is.

Infantino lett a FIFA elnöke

A visegrádi országok által is támogatott svájci UEFA-főtitkárt, Gianni Infantinót választották a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnökének. FIFA a pénteki rendkívüli ülésén egy reformcsomagot is elfogadott, amelyben a szervezet elnökségét és menedzsmentjét az eddigieknél élesebben elválasztják, a vezető beosztású funkcionáriusok megbízatási idejét maximalizálják, jövedelmeiket pedig nyilvánossá teszik. A szövetség renoméját porig romboló botrányok feldolgozásának ezzel még nincs vége, hiszen Sepp Blatter és még egy tucatnyi magas rangú FIFA-vezető ellen nyomoz a svájci és az amerikai ügyészség is, ráadásul a szervezet a tavalyi évet 108 millió dolláros veszteséggel zárta. Az év végi eredmény több mint 500 millió dollárral elmaradt a tervezettől, miután a szponzorok sorra kiálltak a FIFA mögül.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére