Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre több európai okolja Brüsszelt az energiaválságért, „még soha nem volt ennyire rossz állapotban az Európai Unió”

888.hu

2023.01.11. 19:59

Jó úton haladnak a svéd NATO-csatlakozásról szóló tárgyalások Stockholm és Ankara között – jelentette ki Ulf Kristersson svéd miniszterelnök az Európai Unió svéd soros elnökségének kezdetéhez kapcsolódó sajtótájékoztatón szerdán Stockholmban.

 

Növekedett azoknak az európaiaknak az aránya, akik szerint az EU-ban tapasztalható energiaválság részben az Európai Bizottság elhibázott energiapolitikájának következménye. Míg 2022-ben a választ megjelölő felnőtt lakosság 75 százaléka tartotta felelősnek Brüsszelt, decemberre ez az arány 79 százalékra emelkedett – derül ki a Századvég Európa Projekt-kutatásából.

 

 

Még soha nem volt ennyire rossz állapotban az Európai Unió (EU), egyszerre sújtják politikai és gazdasági nehézségek – mondta az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Kovács István arról beszélt, hogy az elmúlt évek válságai nagyon megtépázták az uniós intézményrendszerbe és annak kompetenciájába vetett bizalmat, az intézményrendszer ugyanis „szélkakas módjára” fordul mindig valamilyen irányba, amitől az európai emberek úgy érzik, hogy a vezetés inkompetens és nem tudja megoldani a problémákat.

 

 

A svéd kormányfő szerint jól haladnak a NATO-csatlakozásról szóló tárgyalások Törökországgal. „A háromoldalú megállapodásról folyó tárgyalások (Törökország, Svédország és Finnország között) megfelelő ütemben zajlanak.” – hangoztatta a kormányfő, aki a múlt héten még arról számolt be, hogy Ankara olyan feltételek teljesítését követeli, amelyeket Svédország „nem akar vagy nem tud” teljesíteni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére