Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az új Orbán-kormány miniszterei; a Gazprom nem szórakozik; a svédek és a NATO

888.hu

2022.05.13. 19:59

A mai nap margójára.

 

Orbán Viktor miniszterelnök a köztársasági elnök felkérésének eleget téve lefolytatta konzultációit a kormányalakításról, és megállapodott leendő kormányának minisztereivel a következő négy év közös munkájáról – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

 

Április 3-án az emberek világos döntést hoztak: elvárják az ország vezetőitől, hogy a veszélyekkel szemben megvédjék őket, megvédjék Magyarországot. Ki kell maradni a háborúból, és a kibontakozó európai gazdasági válság kérdéseire olyan válaszokat kell adni, amelyek lehetővé teszik, hogy Magyarország megőrizhesse elért eredményeit. Magyarországnak olyan kormányra van szüksége, amely alkalmas arra, hogy az ország előtt álló kihívásokra jó válaszokat tudjon adni.

 

Orbán Viktor ennek a logikának megfelelően alakította ki a kormány szerkezetét, és a kormányt vezető személyeket is ez alapján választotta ki.”

– mondta a sajtófőnök.

 

 

Oroszország elzárja az Európába érkező gázt a Jamal gázvezetéken-

– írta az Euronews.

A vezeték lengyelországi működtetőjével szemben Moszkva szankciókat vezetett be, az energiaárak hétről hétre emelkednek, a döntéssel pedig egy újabb utánpótlási vonal szűnt meg.

 

 

Svédország NATO-csatlakozásával csökkenne a katonai konfliktusok kockázata, és ebből adódóan válságokat lehetne megelőzni Észak-Európában.”

– jelentette ki pénteken Ann Linde svéd külügyminiszter újságírók előtt a svéd NATO-csatlakozással kapcsolatos parlamenti jelentés bemutatásának alkalmából.

 

Ann Linde kiemelte, hogy az Oroszországgal kapcsolatos válság rendszerszintű és hosszadalmas. Egy esetleges svéd NATO-tagság legfontosabb következménye az lenne, hogy Svédország a szövetség kollektív védelmi ernyője alá kerülne, olyan védelmi garanciákat kapna, amelyek a tagság híján nem lennének elérhetőek – mondta a svéd miniszter.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére