Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nap legfontosabb hírei egy csokorban

888.hu

2020.07.16. 19:59

7:59

Sajnos mostanra világossá vált, hogy megkezdődött a koronavírus-járvány második hulláma is Európában, egyre több ország zárja le határait bizonyos fertőzöttebb területek irányába, a Balkánon rekordok dőlnek, Magyarország és Szlovákia szerencsére egyelőre úgy tűnik, érintetlen.

 

16 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

16 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4279 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3156-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 528 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 45%-a budapesti.

A második hullám miatt (bár Fegyőr Andris szerint a kormány tőlük való félelme miatt) sajnos elmarad idén a tűzijáték.

Idén elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték és a legtöbb nyilvános ünnepség

A járványügyi védekezés miatt elmaradnak az augusztus 20-ai ünnepségek, beleértve a tűzijátékot és a légi parádét is, az egyetlen kivétel a tisztavatás lesz – jelentette be a csütörtöki kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely indoklásként azt mondta, a fertőzés veszélyét leginkább az ilyen tömegrendezvények hordozzák magukban.

Az elmúlt évtized talán legfontosabb csúcstalálkozója kezdődik Brüsszelben, amire Orbán Viktor is elindult délután. Magyarország most kulcsszerepet játszhat az események alakulásában, hiszen elsősorban nem nekünk kell a pénz, hanem mi adjuk. Ennek ellenére a brüsszeli radikális baloldal az általuk definiált „jogállamisághoz” kötné a segélyek kifizetését, és nekünk semmit nem adna vissza belőle. Érdekes eredmények is születhetnek.

Orbán Viktor elindult Brüsszelbe az elmúlt évek legfontosabb csúcstalálkozójára

Az elmúlt évek talán legfontosabb, a magyar történelem szempontjából is jelentős csúcstalálkozóra indult el a miniszterelnök ma délután: a koronavírus hatására hazánkból is nettó befizető válhat, vagyis valószínűleg többet fogunk befizetni a kasszába, mint amennyit visszakapunk. Ha egyáltalán kapunk belőle vissza, ugyanis a brüsszeli radikális bal soha nem látott offenzívát indított a konzervatív oldal ellen [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére