Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nap legfontosabb hírei

888

2020.07.26. 19:59

Gyurcsány szerint eljött a kijózanodás ideje | A lengyelek is felmondanák az isztambuli egyezményt | Varga Judit szerint a baloldali liberális erők nem akarják elfogadni, hogy vannak, akik másképp gondolkodnak.

Gyurcsány: eljött a kijózanodás ideje

Hosszas Facebook-bejegyzésben taglalja Gyurcsány Ferenc, hogy mégis hogy kéne kijózanodniuk az embereknek. Ez már önmagában mulatságos szófordulat a „kígyók kígyóznak” szerzőjétől, akiről köztudott, hogy nem veti meg az alkoholt.

Eljött az idő. A kijózanodásé, a számvetésé.(...) Mondom minden demokratának, minden európai hazafinak

– írja.

Gyurcsány persze nagyon komolyra vette a figurát, azt állítja, hogy Magyarországon nincsen demokrácia.

Majd egyszer lejátsszuk ezt a meccset. De nem most. Majd ha egyszer megint lesz szabad szó, szabad szerveződés, szabad egyház, szabad egyetem és a többi. Egyszer. Majd ha demokrácia lesz.

 

Ez a néhány sor annyira sok sebből vérzik, hogy felmerül a kérdés, hogy esetleg Észak-Koreában él-e a nagyot mondó politikus? Mert ha a válasz nem, akkor lehet, hogy az alkoholnál súlyosabb problémákkal is küzd a DK vezére. A demokráciát ugyanis népakaratnak hívják, bár lehet, hogy ez fájdalmas számára, hiszen 10 éve nézi, hogy a magyarok nem őt akarják. (Vajon miért?) A népakaratot pedig akkor is érdemes tiszteletben tartani, ha abban nem szerepel Gyurcsány Ferenc.

Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter szorgalmazza, hogy Lengyelország mondja fel az Európa Tanács (ET) isztambuli egyezményét, mert álláspontja szerint a megállapodás a nők védelmének ürügyén genderideológiát támogat – számolt be róla vasárnap a lengyel média.

Ziobro szombaton tartott sajtóértekezletén bejelentette, az általa irányított minisztérium hétfőn kezdeményezni fogja a családügyi tárcánál, hogy kezdje el az egyezmény felmondását célzó hivatalos munkálatokat.

Ziobro szombaton azzal érvelt, hogy

a lengyel jog tartalmazza az összes, az isztambuli egyezményben előirányzott megoldást, egyes területeken pedig a lengyel megoldások ennél magasabb szintű védelmet biztosítanak a nőknek.

A miniszter utalt egyebek között a májusban elfogadott jogszabály-módosításra, amely szerint a családon belüli erőszak elkövetőjét a rendőrség azonnal a közös háztartás elhagyására kötelezheti.

Az isztambuli egyezmény viszont olyan, ideológiai jellegű előírásokat is tartalmaz, amelyek Varsó szempontjából elfogadhatatlanok, és ellentétesek a lengyel alkotmánnyal – hangsúlyozta Ziobro.

Varga Judit: Magyarország megnyert egy csatát, de a harc folytatódik

Varga Judit a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában kijelentette,

a baloldali liberális erők nem akarják elfogadni, hogy vannak, akik mást gondolnak Európa keresztény gyökereiről, a bevándorlásról, a multikulturalizmusról, a családok szerepéről.

Noha most csatát vesztettek, mivel nem tudtak az állam- és kormányfők megállapodásába, az unió költségvetésébe politikai nyomásgyakorlási eszközt, „ideológiai fegyvert” beépíteni, nem fogják feladni a küzdelmet – mondta.

A döntési folyamatot bonyolultnak és hosszadalmasnak nevezte, de a legfontosabb szerinte az, hogy az Európai Uniót egyelőre államok szövetsége alkotja, „nem egy nemzetek feletti szuperhatalomról beszélünk”, ezért az állam- és kormányfők megállapodása, az Európai Tanács konklúziói jelölik ki a politikai irányokat.

Úgy fogalmazott: most is azt látni, hogy politikai elfogultság miatt „szemellenző van rajtuk”, nem látják, hogy nagy uniós országok nagy bajban vannak, hiszen pillanatok alatt felfuthat az államadósságuk a GDP 150-160 százalékára, és államcsőd fenyeget nagy alapító országokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Folytatnák Magyarország és Lengyelország ellen a 7-es cikk szerinti eljárást

Mivel az Európai Unió értékeit továbbra is fenyegetik, folytatni kell a 7-es cikk szerinti eljárást Magyarország és Lengyelország ellen mindaddig, amíg a jogállamisági problémák a két országban fennállnak – jelentette ki Didier Reynders, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa Brüsszelben, az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén hétfőn.

Lemigránsozta a 444.hu és a Qubit a kárpátaljai és délvidéki magyarokat

Lemigránsozta a 444.hu és a Qubit a kárpátaljai és délvidéki magyarokat

További érdekesség, hogy az arab és néger érkezőket kizárólag menekültnek hajlandóak hívni, de ha Kárpátaljáról érkezik egy magyar fiatal tanulni az már „bevándorló” és „migráns”.

A Dobrev vezette komprádor alakulat újabb támadása Orbán ellen

A Dobrev vezette komprádor alakulat újabb támadása Orbán ellen

Kifejezetten hálás vagyok a baloldal magyargyalázó brigádjának, hogy alávaló hagyományaikhoz hűen ezúttal is külföldön igyekeznek rombolni lakóhelyük tekintélyét. Azt a hatalmas munkát, amelyet Orbán Viktor Magyarország függetlenségének megerősítése, gazdaságának a fejlett uniós államokéhoz való felzárkóztatása érdekében eddig négyszeri megválasztása után végezhetett.

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

Baloldal és a kettős mérce | A magyarok többsége elégedett Orbán Viktorra | Mutatjuk, hogy hazudik a 444.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére