Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A mai nap legfontosabb történései

888.hu

2020.06.05. 19:59

Elég eseménydúsan alakult ez a péntek.

A környezetvédelmi világnapon 1183 főre csökkent az aktív koronavírus-fertőzöttek száma, 16 új beteget regisztráltak, 542 főre emelkedett az elhunytak száma, 2245-en pedig már meggyógyultak hazánkban. Az országos tisztifőorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján elmondta, négyszáz alá csökkent a koronavírus-fertőzéssel kórházban ápolt betegek száma, és négy olyan megye is van, ahol nincs aktív fertőzött.

Az emberi erőforrások minisztere bejelentette, július 1-jével kapják meg bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatásukat az egészségügyi dolgozók. Ez az egyszeri bérkiegészítés 160 ezer embert érint. A miniszter kiemelte, Magyarország a többi országhoz képest lényegesen alacsonyabb megbetegedési és halálozási számmal sikeresen vizsgázott a járványkezelésben.

A kormány 1,2 millió ember számára nyújt olyan támogatást, amely lehetővé teszi munkahelye megtartását, pótolja kieső jövedelmét vagy segíti a jövőre való felkészülését – jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter. A minisztérium közleménye szerint a nemzetközi befektetők Magyarország gazdasági és klímapolitikai teljesítményét, valamint a kormány klímavédelmi jövőképét is hitelesnek ítélik, hiszen a Zöld Kötvény-kibocsátás sikere minden előzetes várakozást felülmúlt. A másfél milliárd euró értékben kínált kötvényekre ugyanis közel 7,7 milliárd eurónyi vételi ajánlat érkezett.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár tájékoztatása szerint Orbán Viktor miniszterelnök Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatójának kinevezését fogja javasolni az MNB alelnökévé Áder János köztársasági elnöknek.

A magyar-fehérorosz politikai és gazdasági kapcsolatok fejlesztését szorgalmazta Orbán Viktor pénteken Minszkben, az Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel folytatott tárgyalása első, sajtónyilvános részében. A látogatás során négy együttműködési megállapodást írnak alá, köztük a két ország közötti nukleáris együttműködésről szóló megállapodást is. A tárgyalásról Orbán Viktor képeket is megosztott közösségi oldalán.

Míg a szlovák kormányfő Facebook-bejegyzésben kért bocsánatot a szlovákiai magyaroktól az őket az anyanyelvükhöz való ragaszkodásuk miatt ért igazságtalanságokért, Tőkés László beszámolt róla, hogy a magyarellenesség általános román nemzetstratégiai ideológiává lépett elő Romániában.

Ma déltől szabadon utazhatunk Csehországba, megnyíltak a magyar-szlovák határátkelők is, és az uniós biztos bejelentése szerint, július elejétől, megfelelő óvintézkedések bevezetésével, meg lehet nyitni az Európai Unió külső határait is. Persze vannak, akik nem várják ezt ki, újabb csempészjáratot találtak Csongrád-Csanádban. Szerencsére időben észrevették és senki sem jutott át rajta, szegény Ahmedék hiába ástak.

Ezalatt az ellenzék sem tűnt el teljesen, hiszen a maguk módján ők is „tevékenykednek”, vagy hát értitek... A Párbeszéd társelnöke ma például lemondta az intézményes párbeszéd lehetőségét, Kerpel-Fronius Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese pedig Trianont relativizálta az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Szóval csak a szokásos.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére