Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lengyeleknek támogatniuk kell a globális minimumadót; a többség támogatja, hogy csak magyar rendszámú autókba lehessen kedvezményesen tankolni

888.hu

2022.06.17. 19:59

Magyarországon a kormány a lehető legtöbbet teszi az infláció elleni küzdelemben. A rezsicsökkentés és az árstopok nélkül 5–6 százalékponttal magasabb lenne a drágulás – fogalmazott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki Kormányinfón.

 

Jelenleg Magyarország az egyetlen állam az EU-ban, amely elutasítja a minimumadó ötletét. Ugyanis az a Lengyelország, amely korábban szintén elutasította a globális minimumadót, mára már megváltoztatta az álláspontját, miután Brüsszel elérhetővé tette számukra az elmúlt hetekben a helyreállítási alap sok milliárd eurónyi forrásait.

 

 

A magyar választók 73 százaléka egyetért azzal, hogy csak a magyar rendszámú autókba lehessen kedvezményes áron üzemanyagot vásárolni – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

 

 

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője hangsúlyozta: soha nem volt akkora infláció az euróövezetben, mint a mögöttünk hagyott hónapban. Ennek döntő okát pedig abban látja, hogy a háború miatt meghozott embargók és szankciók miatt drasztikusan megemelkedtek az energiának és még számtalan terméknek az ára is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére