Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – Ezek volt a mai nap legfontosabb hírei

888.hu

2020.07.08. 19:59

Orbán Viktor megint megmondta a frankót, retteghetnek a pedofilok, ugyanis gyermekvédelmi akcióterv készül, a vörös bárók köztünk élnek, a nemzeti konzultáció pedig sikeres.

Orbán Viktor miniszterelnök Európa cenzúrázatlanul címmel rendezett online nemzetközi konferenciát délelőtt, amelyen Aleksandar Vučić szerb elnök és Janez Janša szlovén miniszterelnök is felszólalt. A magyar kormányfő kijelentette: három válság volt Európában az elmúlt időben, a pénzügyi és a migrációs válság, most pedig a koronavírus-járvány. Véleménye szerint mindegyiket másként kezelték a kontinens két felén. A kormányfő kiemelte: a problémát az jelenti, hogy az elmúlt években, a válságok idején, az EU mindig taktikai megközelítést követett, reaktív válaszokat adott.

Taktika helyett azonban stratégiára van szükség és proaktív válaszokra

– jelentette ki Orbán Viktor.

Orbán: Európa képtelen megoldani saját gondjait, de meg akarja a világ problémáit

A kormányfő kiemelte: a problémát az jelenti, hogy az elmúlt években, a válságok idején, az EU mindig taktikai megközelítést követett, reaktív válaszokat adott. Taktika helyett azonban stratégiára van szükség és proaktív válaszokra„ – jelentette ki Orbán Viktor. Hozzátette: reméli, hogy az új európai stratégia kialakításában és megvalósításában az Európai Néppárt lesz a motor.

Hatalmas felháborodást váltott ki a Kaleta Gábor ügyében hozott ítélet. Az ügyészség hiába kért végrehajtandó szabadságvesztést a Medgyessy-kormány idejében már Los Angeles-i konzulként szolgáló diplomatára, a bíróság felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki. A megúszós ítéletek kora azonban hamarosan véget ér, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője ugyanis bejelentette, valamennyi gyermekvédelmi jogszabályt felülvizsgálják és szigorítani fogják úgy, hogy a pedofilok ezentúl a legsúlyosabb büntetéseket kapják.

Nem érdekelte a bíróságot az ügészség indítványa a Kaleta-ügyben

Ahogy arról a 888 is beszámolt Kaleta Gábor, limai nagykövetet rendőrök hozták haza Peruból, miután a számítógépén összesen több mint 19 ezer pedofil tartalmat találtak. A Medgyessy-kormány idejében már los angelesi konzulként szolgáló diplomata olcsón megúszta egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre és 540 ezer forintos pénzbírság megfizetésére kötelezte őt a Fővárosi Törvényszék első fokon.

Orbán Viktor a múlt héten azt a szófordulatot használta az Országgyűlésben, hogy „vörös bárók”. Ugyan neveket nem említett, de a 888 most megmutatja, hogy kikre is gondolhatott. Mindenki megtalálhatja a kedvencét köztük, hiszen KISZ-tagok, miniszterelnökök, börtönbizniszben nyomuló ügyvédek és riportereket lökdöső miniszterek is helyet kaptak a listán.

Ja, és Gyurcsány sem maradhatott le.

888-összeállítás: köztünk élnek a vörös bárók

Vörös bárók – ezeket a szavakat használta Orbán Viktor miniszterelnök nemrég a parlamentben. Ugyan nevek nem hangzottak el, viszont egy kis utánajárással összeállítható azoknak a baloldali pártokhoz közeli vagyonos embereknek a listája, akik nem riadtak vissza a tilosban járástól sem. Van köztük KISZ-tag, miniszterelnök, börtönbizniszben nyomuló ügyvéd és riportereket lökdöső miniszter is.

Hiába erőlködik és hergel (vagy adott esetben rajzol pélót) a nemzeti konzultáció ellen a baloldal, a kezdeményezés iránt nagyon nagy az érdeklődés. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint szerda reggeli összesített adatok alapján már 232 ezer kérdőívet töltöttek ki a magyar emberek.

Sikeres a Nemzeti Konzultáció: eddig már 232 ezren küldték vissza az ívet

Dömötör Csaba tájékoztatása szerint az ívek túlnyomó részét postai úton küldték vissza. Figyelembe véve, hogy messze még a feladási határidő és még messze nincs vége a kézbesítéseknek, ez nagyon nagy érdeklődést jelez„ – értékelt a parlamenti államtitkár. Dömötör Csaba rámutatott: bár a koronavírus-járvány elleni küzdelem első szakaszát sikeresen zárták, de a vírus változatlanul jelen van, [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére