Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – Ez történt ma!

888

2020.06.11. 19:59

Lednicében tárgyaltak a V4-ek a helyreállítási alapról | Orbán Balázs kettesbe rakta a siránkozó Karácsonyt | Rugalmasabb szabályok lesznek a házi karanténban

Orbán: Magyarország fair uniós újraindítási csomagot akar

A cseh kisvárosban a visegrádi csoport (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) miniszterelnökei egyeztettek az EU helyreállítási alapjáról, a következő többéves uniós költségvetésről, a határnyitásokról, a turizmusról és a migrációról.

A miniszterelnök csehországi Lednicében elmondta: Magyarország azt szeretné, hogy fair uniós újraindítási csomag álljon össze, meg kell fosztani a diszkriminatív elemektől a jelenlegi javaslatot.

Magyarország alapvetően pozitívan viszonyul a javaslathoz a helyreállítási alapról, de még sokat kell dolgozni rajta, el kell távolítani belőle az abszurd elemeket. Morális problémát jelent, hogy összességében a gazdag országok több pénzt kapnának, mint a szegényebbek, ez nem maradhat így

– jelentette ki.

 

Helyretette az államtitkár a siránkozó főpolgármestert

Karácsony Gergely reggel óta óbégat a Facebook-oldalán, hogy „a kormány 12 milliárdot” von el Budapesttől. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára adott csattanós választ a főpolgármesternek: Budapest az elmúlt években a kormányzati stratégia haszonélvezője volt az önkormányzatok között, itt az ideje, hogy támogassa a szegényebb helyhatóságok boldogulását

A számok alapján egyértelmű, hogy

Budapest a leggazdagabb önkormányzat, amely „messze a legtöbb állami támogatást kapja”,

és az elmúlt tíz év kormányzati politikájának „a legnagyobb nettó haszonélvezője”. Az adósságkonszolidációból, a fejlesztési forrásokból és az iparűzésiadó-bevételek növeléséből lakosságarányosan jóval kedvezőbben részesedett, mint más önkormányzatok – mondta Orbán Balázs.

Ennek ellenére – folytatta – eddig Budapest szolidaritási hozzájárulás címén jóval kisebb mértékben támogatta a szegényebb önkormányzatokat, mint az a másik 134 gazdag település, amelynek szintén van ilyen fizetési kötelezettsége.

Eddig 60 százalékos kedvezmény illette meg Budapestet, de ez a járvány elleni védekezés miatt tovább nem tartható, minden gazdag önkormányzatnak igazságosan kell kivennie a részét a szegényebb települések támogatásában – jelentette ki Orbán Balázs.

 

Rugalmasabb szabályozás jön a házi karanténra ítéltek számára

Felmentést adhat a hatósági házi karantén alól a járványügyi hatóság különös méltánylást érdemlő esetekben – ilyen tartalmú módosítást fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és az egészségügyi készenlétről szóló törvényjavaslathoz.

A testület Salacz László (Fidesz) bizottsági alelnök szóbeli kezdeményezésére döntött a változtatásról, amely szerint

a járványügyi hatóság egyes esetekben egyedi magatartási szabályt is megállapíthat a hatósági házi karantén helyett akkor, ha a járványügyi védekezés karantén nélkül is biztosított.

Salacz László olyan egyedi lehetőségekre hivatkozott, amelyekre nem állapítható meg általános szabályrendszer.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére