Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – Ez történt ma!

888

2020.08.08. 19:59

Lendvai „MSZMP KB” Ildikó Müller Cecíliát ekézte | Százmilliókat csorgat le egy baloldali pénznyelőn a gyurcsányista Niedermüller | Áprilistól már a szakképzésben és a felnőttképzésben is igényelhető diákhitel.

Nem tudtuk, ki hiányzott

A baloldaliak képtelenek felfogni, hogy attól sem jobb politikusok, sem jobb emberek nem lesznek, ha egy járványügyi szakemberen gúnyolódnak. Most éppen a politikai tetszhalott, Lendvai Ildikó kezdett ironizálni Müller Cecíliával. Nyilván még az MSZMP Központi Bizottság tudományos, közoktatási és kulturális osztályán sajátította el ezt a stílust.

Hosszú bejegyzésben gúnyolódik Lendvai Ildikó Müller Cecília országos tisztifőorvoson, amelyben a legalpáribb ellenzéki stílusban „nyunyókázza” az országos járványügyi védekezés egyik irányítóját, akinek köszönhetően nem úgy hullottak hazánkban a nyugdíjasok, mint pl. Svédországban...

Vajon mit gondolt volna ilyen mondatokról Lendvai Ildikó a rendszerváltás előtt. Ja, semmit, csak – mint a pártállam cenzora – simán kihúzta volna őket...

De mint tudjuk, a stílus maga az ember.

Százmilliókat csorgat le egy baloldali pénznyelőn a gyurcsányista Niedermüller

Valahogy megint a parkolási botrányokban mindig szerepet játszó Kupper András veheti meg a VII. kerület behajtatlan parkolási bírságokból összejött kintlévőségét. Micsoda véletlen: Zugló után Erzsébetvárosban is a C-Ware Kft. jár jól az önkormányzat helyett – figyelt fel rá az Origo.

A Niedermüller Péter vezette önkormányzat június 26-án úgy döntött, hogy nemcsak a parkolás szabályait változtatja meg, hanem egyúttal százmilliós hasznot is hajt az egyik közismert baloldali cégvezérnek, Kupper Andrásnak.

A történet röviden úgy szól, hogy

a VII. kerületnek keletkezett 750 millió forint behajtatlan követelése, amely parkolási büntetésekből jött össze. A baloldali városvezetés úgy döntött, hogy a kintlévőségeket eladja egy külsős cégnek, akik behajtják a tartozásokat.
A megkötött üzlet lényege ugyanis az, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat átadta a 750 millió forintnyi tartozást Kupperék cégének, cserébe a parkolócég vállalta, hogy a behajtott összeg 30%-át kifizeti az önkormányzatnak. Tehát: nem arról van szó, hogy a 750 millió forintos tartozást eladták 250 millióért a parkolócégnek (vagy akármekkora, de fix összegért) – még egy ilyen megállapodásból is hatalmas anyagi kára származna az önkormányzatnak –, hanem csak utólag, a behajtott összeg után kap az önkormányzat 30%-os részt. Ez egyrészt azt jelenti, hogy amennyiben 15 ezer forintot sikerül behajtani, akkor abból 5 ezer forint jár az önkormányzatnak, 10 ezer Kupperék cégénél marad.
Az önkormányzatot hatalmas anyagi kár éri, míg a parkolócég nyeresége garantált.

Jöhet a Diákhitel a szak- és a felnőttképzésben is

Jövő áprilistól a szakképzésben és a felnőttképzésben is igényelhető diákhitel – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára, valamint Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója tájékoztatása szerint

a felnőttképzés és a szakképzés megújításának újabb lépéseként a kormány a két évtizedes múltra visszatekintő, nemzetközi szinten is elismert magyar diákhitelezés kibővítéséről döntött.

A közlemény szerint az intézkedés célja a megújult szakképzés még versenyképesebbé tétele, illetve a felnőttképzésekben résztvevők számának növelése.

Az öt legfontosabb dolog a koronavírusról

1. Az első hullám minden járványban elenyészőnek tűnik a másodikhoz képest

Az 1918-tól kezdődő spanyolnáthajárványról még a mai napig nem tudunk semmit – a járvány első gócpontját is csak sejtjük –, de annyit mindenképp el lehet mondani, hogy az első hullám alatt a vírus csak bontogatta szárnyait, amit főképp a második alatt, ősszel eresztett ki.

 

2. Egyáltalán nem biztos, hogy lesz működőképes vakcina

Minden kormány már hónapok óta az oltással nyugtatja magát, pedig nem kéne, és erre már márciusban is felhívták kutatók a figyelmet: vannak vírusok, amikre egész egyszerűen nem lehet hatékony oltást kifejleszteni, és van egy csomó olyan is, amire pedig csak olyat lehet, aminek a hatása szezonális.

 

3. Sokkal rosszabb helyzetben vagyunk most, mint az első hullám előtt

A második hullám előtt, vagyis napjainkban már több ezer tünetmentes hordozó lehet.

 

4. Valójában senki nem tud semmit

Hajlamosak vagyunk a szakértőknek elhinni a megnyugtató információkat, és közben a nyugtalanító adatokat figyelmen kívül hagyni, pedig nem kéne. Pillanatnyilag nincs ember a földön, aki pontosan tudná, hogy a koronavírus hogyan működik.

 

5. Fogalmunk sincs arról, milyen hosszú távú szövődményei lehetnek a vírusnak

A koronavírus esetében fogalmunk sincs arról, hogy milyen szövődményeket hozhat még. Hiszen láttunk már felnőttet, aki gyerekkorában esett át a fertőzésen? Tudjuk milyen hatással van ez egy magzatra? Vagy akár egy felnőttre? Tudjuk, hogy milyen vesebetegségeket okozhat 60 éves korban, hogyha valaki 30 évesen esett át rajta? Fogalmunk sincs, és nem is fogjuk megtudni, legfeljebb 15-20 év múlva.

A vírus lényegében letámadja az egész szervezetet – függetlenül attól, hogy főképp légzésszervi tüneteket produkál –, és más koronavírusok esetében már feljegyeztek vesekárosodást.

Úgyhogy nem árt szárazon tartani a maszkot és a puskaport.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére