Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – A nap legfontosabb hírei

888.hu

2020.06.09. 19:59

Karácsony lenullázta négy, nem baloldali vezetésű kerület útfelújítási keretét| Büntetőfeljelentést tesz az Emmi az MSZP videója miatt| Befejeződtek az ellenőrzések a schengeni belső államhatárokon

Karácsony megfúrta négy jobboldali vezetésű kerület útfelújítását

Karácsony Gergely főpolgármester politikai döntést hozott, amikor lenullázta négy, nem baloldali vezetésű kerület útfelújítási keretét – jelentette ki Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az erről szóló sajtótájékoztatót közösen tartotta a négy érintett önkormányzat vezetője, Borbély Lénárd mellett Kovács Péter, a XVI. kerület, Horváth Tamás, a XVII. kerület kormánypárti polgármestere és Bese Ferenc, a XXIII. kerület független vezetője.

Borbély Lénárd közölte: Karácsony Gergely a járvány nyomán kieső bevételekre hivatkozva egyszemélyi döntéssel módosította a főváros 2020 és 2023 közötti útfelújítási programját.

Csepelen négy útszakasz felújítása, továbbá egy P+R parkoló és egy három kerületet összekötő kerékpárút kialakítása marad el – mondta.

Így nem lehet vezetni a nemzet fővárosát – jelentette ki –, ezért azt kérik Karácsony Gergelytől, hogy egy kerületet se rekesszen ki a fejlesztésekből.

 

Feljelenti az MSZP-t az Emmi

Az MSZP Facebook-oldalára felkerült videó miatt tesz feljelentést az Emmi.

Rémhírterjesztés miatt büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen az Emberi Erőforrások Minisztériuma annak a fake news videónak kapcsán, amelyben Korózs Lajos, a szocialisták országgyűlési képviselője és Németh Athina is szerepel, aki mentőtisztnek szólíttatta magát. Utóbbiról kiderült, hogy sem az Országos Mentőszolgálat, sem a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, sem az Állami Egészségügyi Ellátóközpont nyilvántartásában nem szerepel, sőt az általa megnevezett Szamaritánus Mentőszolgálat is határozottan cáfolta, hogy a hölgy valaha is dolgozott volna náluk – írja közleményében az Emmi.

 

Magyarország valamennyi schengeni belső államhatárán befejezte ellenőrzési feladatait a rendőrség

– mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert rendőr alezredes hangsúlyozta: a szomszédos országok rendvédelmi szerveivel történt egyeztetések eredményeként az összes magyar-szlovén átkelőn és határátlépési ponton is megszűnt a határforgalom ellenőrzése hétfőn 19 órakor. Március 12-étől a magyar-szlovén nemzetközi tranzit és személyforgalmi határátkelőhelyeken – tette hozzá.

Az országos tisztifőorvos elmondta: már több mint kétszer annyian gyógyultak meg a koronavírus-fertőzésből, mint ahány aktív fertőzött van.

Müller Cecília közölte azt is, hogy feloldotta a hajléktalanokra vonatkozó kijárási korlátozásokat, így nekik is lehetőségük lesz arra, hogy munkavállalás miatt elhagyják azt a szállót vagy intézményt, ahol tartózkodnak. Hozzátette: jelenleg nem tudnak pozitív esetről hajléktalanszállókon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére