Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

888

2021.01.27. 19:59

Napi összefoglaló.

Orbán Viktor: Magyarország levonta a tanulságokat történelme sötét fejezetéből

Orbán Viktor miniszterelnök a holokauszt nemzetközi emléknapján a legmagasabb elismerését fejezte ki Ronald S. Laudernek, a Zsidó Világkongresszus elnökének azért a munkáért, amelyet az áldozatok emlékének megőrzése érdekében, illetve az antiszemitizmus újjáéledése ellen kifejt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan.

Levelében a magyar miniszterelnök azt írta: feleségével vissza-visszatérően felidézik azt a nagyszerű beszédet, amelyet a szervezet elnökétől hallhattak az auschwitz-birkenaui haláltáborban tartott tavalyi megemlékezésen.

Odateszik magukat Nagykanizsán a gyurcsányisták. A Zala megyei város baloldali koalíciójának most már papírja is van arról, hogy törvénysértő döntést hozott a városi közgyűlésben. A baloldal nem változik, teljesen mindegy, hogy az országos vagy a helyi politikát nézzük.
A 888 két cikkben (ITT és ITT) is foglalkozott azzal, hogy a nagykanizsai Éljen VárosuNk! Egyesület (ÉVE) hogy tesz keresztbe a várost a válság idején vezetni próbáló fideszes polgármesternek.
Volt szocialista képviselő háziorvosa tanácsára oltatta be magát Gyöngyös baloldali polgármestere. Információink szerint Hiesz György felesége is megkapta a vakcinát, csakúgy, mint a háziorvos felesége, aki egy gyöngyösi önkormányzati cég ügyvezetője. Célpontban a baloldali oltásmutyi – írta a mandiner.hu.
Jogosulatlanul kaphatott koronavírus elleni védőoltást Gyöngyös baloldali polgármestere. Hiesz György már január elején beoltatta magát, amikor még csak az egészségügyi dolgozók és a veszélyeztetettnek minősülők voltak erre jogosultak. A 64 éves politikus oltását a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban végezték el, ezt utóbb az intézmény dolgozói is megerősítettek.
Újra lebukott a baloldal, veszélyezteti a koronavírus-járvány elleni védekezést – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott videónyilatkozatában.
A politikus kiemelte: „megmondóemberük”, Krekó Péter előre elmondta a stratégiát, a Gyurcsány-koalíció abból remél politikai hasznot, ha súlyosbodik a válsághelyzet Magyarországon. Ennek megfelelően nem telik el úgy nap, hogy a baloldal ne támadná álhírekkel vagy csúsztatásokkal a járvány elleni védekezést – vélekedett.

A végletekig kiéleződött az Európai Unió és az AstraZeneca brit–svéd gyógyszergyártó vitája a koronavírus elleni vakcina szállításával kapcsolatban – írta a vg.hu.

Brüsszel a szerződés nyilvánosságra hozását kéri, miután Pascal Soriot, az AstraZeneca vezérigazgatója a La Repubblica című olasz lapnak adott interjúban kijelentette: a cég nem vállalt szerződéses kötelezettséget az oltóanyag biztosítására, mindössze annyit ígért, hogy „megtesz minden tőle telhetőt”, és csak azután pörgeti fel a szállításokat az EU-ba, miután az Egyesült Királyságban elérték a kellően magas átoltottságot. Szerinte az EU nagyrészt önmagát okolhatja a késlekedésért, mert három hónappal a britek után írta alá velük a szerződést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére