Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kövér László: Identitásrombolók és -védők küzdelme zajlik Európában

Ányos Miklós

2019.10.31. 16:28

Identitásrombolók és identitásvédők küzdelme zajlik ma az európai politikában, gazdaságban és kultúrában, a magyar alaptörvény ugyanakkor biztosítja az önvédelem lehetőségét a civilizációs támadásokkal szemben – mondta az Országgyűlés elnöke, a magyar kereszténydemokrácia 75 éves fennállását ünneplő tanácskozáson az Országházban.

A KDNP országgyűlési frakciója és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) szervezte ünnepi ülésen Kövér László úgy fogalmazott:

mindaz, ami a napjainkban az európai politikában, gazdaságban és kultúrában történik, lényegét tekintve nem egyéb, mint az identitásrombolók és identitásvédők küzdelmének a vetülete.

A házelnök hangsúlyozta, mindezek ismeretében és tapasztalatában kellő szerénységgel, de jó szívvel mondhatják, hogy a kereszténydemokratákkal együtt megalkotott és elfogadott magyar alaptörvény az identitásvédelem legkorszerűbb közjogi eszköze, mely biztosítja az önvédelem lehetőségét mindazon civilizációs támadásokkal szemben, melyek Európát és benne Magyarországot fenyegetik.

Nincs ma Európában más nemzeti alkotmány, melynek mélyebb keresztény értékalapja, erősebb nemzeti karaktere és korszerűbb családvédelmi közösségi szemlélete lenne, mint a magyarnak.

Kövér László az egyetemes kereszténydemokrata gondolatot, a liberális politikai gondolatot és a fasiszta, illetve kommunista gondolatot összehasonlítva úgy vélte, a kereszténydemokrata gondolat az egyedüli, amely a múlt, a jelen és jövő idődimenzióiban természetes és egymásba fonódó közösségekként értelmezik az emberi társadalmat. A kereszténydemokrata gondolatban az élők, az elhunytak és a még meg nem születettek olyan közösséget alkotnak, melyet családi, hitbéli, nemzeti, nyelvi kulturális kötelékek fűznek össze, és amelynek egyensúlyát az egyéni és közösségi jogok mellett, ezek kötelezettségeinek gyakorlása is biztosítja, valamint az a tudat, hogy saját emberi létünk és akaratunk fölött létezik egy örök teremtő erő.

Hozzátette, az egyetemes kereszténydemokrata mondanivalót három szóban lehet összefoglalni.

Isten, haza, család. Ebben a három szóban minden benne van, amiért emberként érdemes élni, és magyar politikusként érdemes küzdeni a XXI. században is

- jelentette ki a házelnök, egyben arra figyelmeztetve, hogy küzdelemben a jövőben sem lesz hiány.

Hangsúlyozta, a múltból megtanulhatták, hogy az emberi észbe vetett hittel visszaélő szekuláris haladáskultusz jegyében politikai uralomra törők a politikában miként ásták alá a keresztény gondolat hatóerejét, és a XX. században miként torkollott mindez két világháborúba és két totalitárius diktatúrába. Kövér szerint a jövőben az a veszély fenyegeti Európát, hogy az emberi identitással visszaélők, egy újabb haladáskultusz jegyében igyekeznek minden akadályt elhárítani politikai uralmuk útjából. Úgy vélte, hogy ezt az Isten, a haza és a család kiiktatásával akarják elérni. A házelnök szerint az újabb haladáskultusz fedőneve ezúttal nem humanizmus, hanem az úgynevezett transzhumanizmus, amelynek hirdetői azt vallják, hogy a XXI. században a műszaki fejlődés olyan gyors, hogy az emberi identitás csak akadálya lehet a további fejlődésnek, ezért mindenkinek úgynevezett fluid identitást, vagyis identitásnélküliséget ajánlanak.

Az emberi értéktudat szétveréséhez a nemi, családi, nemzeti és vallási identitás szétzilálásán keresztül vezet az út, ezen az úton ugyanis szétrombolhatók mindazon intézmények (a család, a nemzeti államok és a keresztény egyházak), melyek az emberi önazonosság legfontosabb alkotóelemeit hivatottak erősíteni és oltalmazni. Arra is figyelmeztetett, hogy a közösséginek mondott média, az úgynevezett mesterséges intelligencia és a kvantumfölény eléréséért vívandó verseny XXI. századi világában, az Istenétől, hazájától és családjától megfosztott emberekre korábban sohasem tapasztalt, csontig ható és lélekemésztő magány leselkedik.

A házelnök felidézte Ludwig Erhard, kereszténydemokrata politikus 1957-ben írott, a német és az európai szociális piacgazdaságot eszmeileg megalapozó Jólétet mindenkinek című könyvét, és reményét fejezte ki, hogy a következő nehéz évtizedekben egy újabb katartikus hatású európai kereszténydemokrata politikai gondolat és alapmű fog születni, melynek címe akár lehetne a Közösséget mindenkinek.

Kövér László az elmúlt hetvenöt év súlyos próbatételek alá vetett, de talpon maradó magyar kereszténydemokrácia történelmi eredményének, elégtételének és kárpótlásának tartotta, hogy a KDNP 2010-ben, a választók döntése értelmében alkotó részese lehetett Magyarország alkotmányozó többségének, és azóta is cselekvő részese a haza és a nemzet felemelését biztosító politikának.

Büszkék lehetnek minderre, és köszönjük mindezt önöknek az Istenben, hazában és családban hívő minden magyar ember nevében!

Kijelentette, együtt olyan politikai erő vagyunk, amely a választópolgárok akarata szerint képes megvédeni Magyarországot, képes megerősíteni a közép-európai együttműködést, és képes ezáltal hozzájárulni Európa – a gyermekeink és unokáink biztonságos élete szempontjából elengedhetetlen – politikai és szellemi megújulásához is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Karácsony ismét a levegőbe beszélt – Varga Mihály helyre tette!

Karácsony ismét a levegőbe beszélt – Varga Mihály helyre tette!

Karácsony Gergely a Facebookon kezdett bele ismét a szokásos hazudozásba azzal kapcsolatban, hogy a kormány elveszi a főváros pénzét, és tönkreteszi a fővárosi önkormányzatot. Varga Mihály erre reagálva adott pár matekleckét a baloldali városvezetőnek.

Dobrevék számára mindig is mucsaiak maradunk

Dobrevék számára mindig is mucsaiak maradunk

Az ember nem szívesen idézi fel azokat az időket, amikor a mai Demokratikus Koalíció karakteres elődje, az SZDSZ „mucsaizta” a magyarokat. Sőt, paradox módon a választók által a politika szemétdombjára hajított párt egyik korifeusa, Pető Iván – saját gallérjukat a bukás után is büszkén szidolozva – még azt is képes volt a képükbe vágni, hogy „az SZDSZ túl jó volt a mucsaiaknak”.

Vizsgálat indult a vírustagadó Gődénnyel hirdető cég ellen

Vizsgálat indult a vírustagadó Gődénnyel hirdető cég ellen

A koronavírushoz is körülbelül ennyire érthet a jó „doktor”.

Bojkottálta a miskolci Fidesz járványügyi mentőcsomagját a baloldali városvezetés

Bojkottálta a miskolci Fidesz járványügyi mentőcsomagját a baloldali városvezetés

A miskolci Fidesz csütörtökön nyújtott be egy indítványt a közgyűlésnek, amelyben javaslatokat tettek a baloldali városvezetésnek a vendéglátósok és taxisok megsegítésére. A baloldali városvezetés nem meglepő módon nemcsak nem támogatta, de napirendre sem vette a beadványt, amely közel 4000 bérlőt, sok száz családot és nyugdíjast segíthetne a járványhelyzetben.

Az amerikai fegyverkezési láz átterjedhet Európára is

Az amerikai fegyverkezési láz átterjedhet Európára is

A szigorú szabályok is eredményezhetik, hogy 35 millió illegális lőfegyver van forgalomban az EU-ban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére