Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A fejrúgás és a cenzúra

Bohár Dániel

2020.01.18. 14:00

Letiltották az Informátor Gyöngyöspatán készült videóját a Facebook-on a közösségi alapelvek megsértésére hivatkozva. Ha ez az úgynevezett liberális sajtószabadság, az jó, mert ez a tempó utoljára a totalitárius diktatúrák idején volt menő.

Hétfőn délután feltöltöttem egy videót a HírTV – Informátor című műsorának Facebook oldalára. A felvétel Gyöngyöspatán készült, ahol a szegregációs ügyről forgattunk, hogy a bíróság által megítélt 100 millió forintos összeget mire költik a cigányok.

Szegregáció, álcivil beavatkozás, bírósági ügyek, kártérítés, pénzért sóvárgó romák.

A tiltást követően a videót feltöltöttük a HírTV Youtube-csatornájára, ahol egyelőre még elérhető.

Mielőtt a videómegosztó is liberális eszébe kapna, leírom mi látható a képeken.

A helyszín egy gyöngyöspatai cigány család nappalija. Emma, a nagymama temperamentumosan mesél arról, hogy mire fogják költeni a két unokájának járó összesen 4 millió 6 százezer forintos kártérítést. Szó van itt lakásfelújításról, vízbevezetésről, a kémény kipucolásáról és Lion (a nagyobbik fiú) jogosítványáról. A nagymama (Emma) itt kifakad, elbizonytalanodik hogyan szerezhetné meg szeretett unokája a jogsit, Lion ugyanis – ahogy ő mondja – agyilag zokni, írni és olvasni sem tud. Meglepő adalék, hogy az unoka ennek ellenére is elvégezte a 8 osztályt (írás, olvasás nélkül). A beszélgetés során az is kiderül, hogy Emma, amikor bevitte az iskolába a “kaját” és megkérdezte az osztályfőnököt, hogy miért csak cigány gyerekek járnak az osztályba, akkor a pedagógus azt mondta: ez “speciál” tagozat. A felvételen szavak szintjén ennyi az érdemi információ, a háttérben lévő gyerekek viselkedése azonban jóval beszédesebb még a pörgő nyelvű nagymamánál is.

A beszélgetés során Ricsi (a kisebbik unoka) boxkesztyűben veri a szomszéd gyereket. Árnyékolás, jobb egyenes, bal horog, felütés, minden, amit egy profi boxoló is megirigyelne. Ekkor kijön a másik szobából Lion is (aki jogsit szeretne, de “agyilag zokni”) és köszönés gyanánt hasba üti a kisöccsét. Ricsi nem hagyja magát, ijesztgeti félelmetes jobb egyenesesével bátyját. Lion ugyan megússza a pofont, de nem tud nyugodni, egy váratlan pillanatban nyakba/fejbe rúgja az öccsét.

Nem mondom, hogy minden nap olyan interjúkat készítek, ahol a háttérben testvérek összeverik egymást, de hogy ebben milyen kivetni valót talált a Facebook az Informátor részéről azt indoklás hiánya miatt a mai napig nem tudom.

Az viszont tuti, hogy a felvétel futótűzként terjedt a közösségi médiában és a letiltásáig több mint félmillió emberhez jutott el. Valószínűleg ez fájhatott a libsiknek, mármint, hogy az igazságot sokan látták, emiatt inkább felnyomták a videót, a Facebook pedig cselekedett.

A gyöngyöspatai ügyről korábban már írtam, azt most hagynám is. A Facebook cenzori viselkedése mellett azonban nem mennék el szó nélkül.

Hányszor halljuk, hogy Magyarországon (a médiát tekintve) nincs sajtószabadság. Ez a téma az Európai Parlamentben, ezzel foglalkozik a nyugati sajtó és mindenki, aki kicsit is bele akar rúgni hazánkba. Ezzel szemben ma ezen a 93 ezer négyzetkilométeren mindenki azt ír és mond, amit akar. Szabad a sajtó és szabad a véleménynyilvánítás is. Ez a szabadság egyedül a Facebookon nincs meg, hiszen ott még ezt ártatlannak tűnő, politikai tartalommal nem rendelkező videót is letiltják. Arról nem is beszélve, hogy a jobboldali tartalmakat menetrendszerűen blokkolják, kampányidőszakban főleg.

Szóval az a globalista világ gyalázza a magyar szólásszabadságot, ahol a Facebook minden neki nem tetsző tartalmat letilt, letöröl. Azok a nyugati sajtótermékek aggódnak és féltik a magyar sajtószabadságot, akik híreket hallgatnak el, akik mindig azt írják, amit elvár tőlük a politikailag korrekt közönségük. Az igazságtól pedig óckodnak.

Megértem, hogy az fáj, de a jövőre nézve hatékonyabb lenne szembenézni vele.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

„Karnyújtásnyira” a Brexit megoldása, csak mindkét fél kompromisszumkészsége hiányzik

Folyamatos a huzavona, de lassan talán megállapodás születik. Ha másról nem is, de arról igen, hogy mikor üljenek le a tárgyalásokat folytatni a felek.

A baloldal a túlköltekezésben látja a válsághelyzet megoldását, az ugye 2008-ban is bejött...

A baloldal a túlköltekezésben látja a válsághelyzet megoldását, az ugye 2008-ban is bejött...

A gazdasági növekedés és a munkahelyek védelme azonban felelős döntéseken kell alapuljon. „Mindezt úgy teszi a kormány, hogy nem adósítja el közben a következő nemzedékeket.” De persze a túlköltekezés is egy megoldás lenne, csak abból még egyszer nem kér az ország.

Amikor már a saját szövetségesei támadják, az csak jelent valamit, nem?

Amikor már a saját szövetségesei támadják, az csak jelent valamit, nem?

Karácsony vs. Szaniszló 1:0 vagy 0:1 vagy hogy is van ez... A főváros nem kívánja kommentálni az ingatlanmágnás... jaj polgármester (!) bicikliutakat érintő Facebook-os kirohanását. Viszont felmerül a kérdés: nem egy csapatban játszanak?

7:59 – Ez történt ma

7:59 – Ez történt ma

A vírushelyzet romlik, a Momentum felvett egy humoristát, Macron hadjáratot indít az iszlamista szervezetek ellen, az erzsébetvárosi szájbermester áramlopása pedig olyan mint egy vízbe hajított kavics: egyre nagyobb kört ír maga köré.

Arrogáns Hiller a törvénytelenség és az SZFE tüntetők oldalán

Arrogáns Hiller a törvénytelenség és az SZFE tüntetők oldalán

Nehéz megjósolni, hogy mi lesz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) tanárainak és diákjainak a kuratórium vezetőivel vívott harcának a vége, legfeljebb sejtései lehetnek a szemlélőnek.

Janklovics átlökte a rendőrségi szóvivőt KAP-on

Janklovics átlökte a rendőrségi szóvivőt KAP-on

A menet közbeni okostelefon-használat és az ezzel járó figyelemelvonás okozta veszélyekre hívja fel a figyelmet az ORFK-OBB és az Aegon biztosító a legújabb kampányukban, aminek célja ezen jelenségek visszaszorítása. A videókban az ORFK szóvivőjét, Gál Kristóf alezredest is bevonta a marháskodásba a két sztárhumorista: Kovács András Péter (KAP) és Janklovics Péter.

Magyar környezetvédelmi kezdeményezést díjazott az EU

Más országban is alkalmazható a FIRELIFE nevű program.

Egyre többen költöznek ide Nyugat-Európából és kevesebb magyar távozik

Kövér László AzÜzlet.hu-nak adott, szerdán megjelent interjúban beszélt erről is. Az Országgyűlés elnöke a nemzeti konszenzus felé vezető út első és legfontosabb lépésének tartaná, ha az ellenzék hitet tenne a jelenlegi családtámogatási rendszer mellett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére