Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kína feleskette a karanténba érkező orvosait, hogy az életük árán is megállítják a vírus terjedését

Békési Marcell

2020.01.24. 16:48

A járvány mérete két nap alatt nagyjából megduplázódott. A kormány a hadsereget is beveti, hogy némileg mentesítse a városi kórházakat, valamint ideiglenes karanténkórházakat is elkezdtek építeni.

A kínai állami média jelentése szerint a távol-keleti ország mobilizálja a katonai orvosait is a Vuhanban megjelenő koronavírus elleni küzdelemben.

A CCTV szerint már meg is indult a katonaorvosok Vuhanba telepítése, akik 40 tisztorvos irányítása alatt fogják segíteni a 9 milliós városban dolgozó kórházi alkalmazottak munkáját.

Péntek délután hatig már 880 megerősített megbetegedés történt, valamint 26 haláleset, vagyis két nap alatt nagyjából megduplázódott a járvány mérete.

Ez szám ugyan első látásra nem tűnik nagynak, de ezek csak a feltárt esetek. Orvosszakértők nyilatkozata szerint bármelyik pillanatban világjárvány robbanhat ki, ha a hatóságok nem kezelik megfelelően az esetet.

A karantén alá helyezett Vuhan már megkezdte az ideiglenes kórházak felépítését, valamint felhasználják a 2003-as járványban karantén céljából épített kórházakat is.

Egy ottani kórházban dolgozó ápoló így nyilatkozott a SCMP-nek:

Mindannyian esküt tettünk arra, hogy követjük a parancsokat, vállaljuk a szükséges áldozatokat, elvégezzük az elvégzendő munkát és nem félünk a haláltól sem.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére