Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egymást is megkéselik, felakasztják a migránsok a görög táborokban

Ányos Miklós

2020.01.17. 14:20

Ismeretlen elkövető agyonszúrt egy 20 éves jemenit a görögországi Leszbosz szigetén lévő Moria táborban.

Az áldozatot csütörtökön késelték meg, kórházba szállították, de belehalt sérüléseibe – közölte egy rendőrségi forrás. Egyelőre nem ismert, hogy milyen szóváltás miatt történt a késelés, amelynek elkövetője nem ismert a rendőrség előtt. A hatóságok több kihallgatást tartottak az ügyben.

A török partok közelében fekvő sziget táborában az elmúlt hónapokban az újabb érkezők áradata miatt tovább romlottak a körülmények. Tíz napja egy 31 éves iráni felakasztott holttestére bukkantak. A migránsok által csak „dzsungelnek” nevezett táborban, amelyet 2800 emberre terveztek, mintegy 19 ezren élnek egészségtelen körülmények között.

Tavaly Görögország volt az Európába érkező menekültek és migránsok belépőhelye, a hatalmas embertömeg miatt az országban nincsenek megfelelő táborok az érkezők elhelyezésére. Az athéni kormány megszigorította a bevándorlók befogadásának feltételeit, egyben újabb, ötezer ember befogadására képes táborok felállítását jelentette be öt Égei-tengeri szigeten, ahol jelenleg is vannak befogadó- és regisztrációs központok. Az említett szigetek lakossága ugyanakkor hatalmas tiltakozásba kezdett, hogy a hatóságok ezer főre korlátozzák az újabb táborok kapacitását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére