Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A fejrúgás és a cenzúra

Bohár Dániel

2020.01.18. 14:00

Letiltották az Informátor Gyöngyöspatán készült videóját a Facebook-on a közösségi alapelvek megsértésére hivatkozva. Ha ez az úgynevezett liberális sajtószabadság, az jó, mert ez a tempó utoljára a totalitárius diktatúrák idején volt menő.

Hétfőn délután feltöltöttem egy videót a HírTV – Informátor című műsorának Facebook oldalára. A felvétel Gyöngyöspatán készült, ahol a szegregációs ügyről forgattunk, hogy a bíróság által megítélt 100 millió forintos összeget mire költik a cigányok.

Szegregáció, álcivil beavatkozás, bírósági ügyek, kártérítés, pénzért sóvárgó romák.

A tiltást követően a videót feltöltöttük a HírTV Youtube-csatornájára, ahol egyelőre még elérhető.

Mielőtt a videómegosztó is liberális eszébe kapna, leírom mi látható a képeken.

A helyszín egy gyöngyöspatai cigány család nappalija. Emma, a nagymama temperamentumosan mesél arról, hogy mire fogják költeni a két unokájának járó összesen 4 millió 6 százezer forintos kártérítést. Szó van itt lakásfelújításról, vízbevezetésről, a kémény kipucolásáról és Lion (a nagyobbik fiú) jogosítványáról. A nagymama (Emma) itt kifakad, elbizonytalanodik hogyan szerezhetné meg szeretett unokája a jogsit, Lion ugyanis – ahogy ő mondja – agyilag zokni, írni és olvasni sem tud. Meglepő adalék, hogy az unoka ennek ellenére is elvégezte a 8 osztályt (írás, olvasás nélkül). A beszélgetés során az is kiderül, hogy Emma, amikor bevitte az iskolába a “kaját” és megkérdezte az osztályfőnököt, hogy miért csak cigány gyerekek járnak az osztályba, akkor a pedagógus azt mondta: ez “speciál” tagozat. A felvételen szavak szintjén ennyi az érdemi információ, a háttérben lévő gyerekek viselkedése azonban jóval beszédesebb még a pörgő nyelvű nagymamánál is.

A beszélgetés során Ricsi (a kisebbik unoka) boxkesztyűben veri a szomszéd gyereket. Árnyékolás, jobb egyenes, bal horog, felütés, minden, amit egy profi boxoló is megirigyelne. Ekkor kijön a másik szobából Lion is (aki jogsit szeretne, de “agyilag zokni”) és köszönés gyanánt hasba üti a kisöccsét. Ricsi nem hagyja magát, ijesztgeti félelmetes jobb egyenesesével bátyját. Lion ugyan megússza a pofont, de nem tud nyugodni, egy váratlan pillanatban nyakba/fejbe rúgja az öccsét.

Nem mondom, hogy minden nap olyan interjúkat készítek, ahol a háttérben testvérek összeverik egymást, de hogy ebben milyen kivetni valót talált a Facebook az Informátor részéről azt indoklás hiánya miatt a mai napig nem tudom.

Az viszont tuti, hogy a felvétel futótűzként terjedt a közösségi médiában és a letiltásáig több mint félmillió emberhez jutott el. Valószínűleg ez fájhatott a libsiknek, mármint, hogy az igazságot sokan látták, emiatt inkább felnyomták a videót, a Facebook pedig cselekedett.

A gyöngyöspatai ügyről korábban már írtam, azt most hagynám is. A Facebook cenzori viselkedése mellett azonban nem mennék el szó nélkül.

Hányszor halljuk, hogy Magyarországon (a médiát tekintve) nincs sajtószabadság. Ez a téma az Európai Parlamentben, ezzel foglalkozik a nyugati sajtó és mindenki, aki kicsit is bele akar rúgni hazánkba. Ezzel szemben ma ezen a 93 ezer négyzetkilométeren mindenki azt ír és mond, amit akar. Szabad a sajtó és szabad a véleménynyilvánítás is. Ez a szabadság egyedül a Facebookon nincs meg, hiszen ott még ezt ártatlannak tűnő, politikai tartalommal nem rendelkező videót is letiltják. Arról nem is beszélve, hogy a jobboldali tartalmakat menetrendszerűen blokkolják, kampányidőszakban főleg.

Szóval az a globalista világ gyalázza a magyar szólásszabadságot, ahol a Facebook minden neki nem tetsző tartalmat letilt, letöröl. Azok a nyugati sajtótermékek aggódnak és féltik a magyar sajtószabadságot, akik híreket hallgatnak el, akik mindig azt írják, amit elvár tőlük a politikailag korrekt közönségük. Az igazságtól pedig óckodnak.

Megértem, hogy az fáj, de a jövőre nézve hatékonyabb lenne szembenézni vele.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére