Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyargyilkos felkelő szobrával csábítja Kolozsvárra utasait a MÁV

Horváth Tamás

2019.05.14. 12:40

Hatalmas a felháborodás az erdélyi magyarok körében.

Valaki a napokban kiszúrta, azóta pedig szélsebesen terjed a Facebookon a MÁV-START romániai járatait népszerűsítő kiadvány, amelynek címoldalát a kolozsvári Avram Iancu-szobor illusztrálja – írja a maszol.ro erdélyi magyar hírportál.

Igaz, hogy a Magyar Államvasutak nem Erdélybe, hanem Romániába csábít utazásra, de elsősorban a tágabb értelemben vett erdélyi célpontokat hirdeti: Arad, Nagyvárad, Temesvár, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyszeben, Brassó, Segesvár, Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy.

Ez még viccnek is rossz

– olvasható a kiposztolt szórólaphoz érkező kommentek között.

Fotó: Facebook

Legtöbben azt kifogásolják, hogy hogyan kerülhet egy állami tulajdonban lévő magyar vállalat kiadványának címoldalára egy olyan történelmi személyiség, „akinek móc szabadcsapatai ezrével gyilkolták le az Erdélyi-érchegység elszórt magyar falvainak polgári lakosságát”.

A portál kereste a MÁV-ot, de egyelőre nem kapott választ. Avram Iancu az osztrákok oldalán harcolt a magyarok ellen 1848-ban. A román politikusok közül sokan tekintik a nemzeti küzdelem élharcosának. Ő a román soviniszták egyik legkedveltebb alakja.

Nem menti fel a MÁV-ot, de azért reméljük, hogy „csak” tudatlanságról van szó.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére